Skip to main content

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu: „Poporul sârb ar trebui să fie mândru de patriarhul Irineu”

Patriarhul ecumenic Bartolomeu a spus că poporul sârb ar trebui să fie mândru de tot ce a reușit să facă Patriarhul Irineu pentru Biserica Sfântului Sava, dar și pentru dragostea pe care a avut-o pentru toată lumea, ca un adevărat păstor al Bisericii. Sanctitatea sa a declarat că în această seară, în reședința Patriarhiei Ecumenice, s-au rugat pentru sufletul adormitului întru fericire Irineu, Întâi stătătorul Bisericii Ortodoxe Sârbe.

„Chiar la slujba vecerniei, pe care am săvârșit-o la Patriarhia Ecumenică, m-am rugat pentru sufletul adormitului întru fericire Iruneu, fratele și împreună slujitorul nostru, înțeleptul duhovnic și păstorul duhovnicesc al poporului sârb. În calitate de Biserică mamă, exprimăm condoleanțe poporului sârb și Bisericii Ortodoxe Sârbe. Condoleanțele mele scrise le-am trimis acum câteva ore și Patriarhiei Sârbe” – a spus Patriarhul Bartolomeu.

Patriarhul ecumenic a subliniat că „nou-adormitul patriarh Irineu a arătat o mare înțelegere și dragoste pentru toți oamenii, chiar și atunci când unii aveau păreri diferite, chiar opuse ortodoxiei sau culturii poporului sârb”, a informat agenția de presa de la Belgrad.

„A arătat deschidere și bunăvoință în toate activitățile vieții sale. Fie ca Dumnezeu să-l așeze în împărăția cerească, iar el să se roage înaintea tronului ceresc pentru poporul sârb și pentru toți creștinii ortodocși”.

Veșnica lui pomenire!

Ți-a plăcut?

Dacă ai o sugestie, o recomandare sau orice alt gând, te rugăm scrie-ne, distribuie sau apreciază-ne.

comment iconScrie comentariu
Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Emisiuni recente