Skip to main content

Hramul Bisericii Mormântului Maicii Domnului, din Ierusalim

Potrivit calendarului neîndreptat, astăzi a fost prăznuită Adormirea Maicii Domnului. În Ierusalim, la biserica ridicată pe locul unde a fost înmormântată, pentru scurtă vreme, Născătoarea de Dumnezeu, de la poalele Muntelui Măslinilor, mii de pelerini din întreaga lume au participat la slujba Prohodului și la Sfânta Liturghie. Slujba a fost săvârșită, astăzi, de Preafericitul Părinte Teofil, Patriarhul Ierusalimului. Primul lăcaș de cult a fost zidit aici de Sfânta Împărăteasă Elena, între anii 325 și 327. Cel pe care îl vedem în zilele noastre a fost ridicat de cruciați, prin secolul al 11-lea. Biserica subterană are două paraclise, iar mormântul Maicii Domnului, un bloc tăiat în stâncă, se află la răsărit, între naos și altar. Locul care a cunoscut, pentru scurtă vreme, punerea în mormânt a trupului Fecioarei Maria este unul dintre cele mai căutate și îndrăgite lăcașuri de închinare din Țara Sfântă, mai ales în perioada hramului.

Această emisiune este disponibilă doar prin generozitatea dumneavoastră! Intră pe donatii.trinitas.tv și ajută-ne să aducem lumina credinței în sufletele românilor de pretutindeni, făcând o donație pentru susținerea programelor noastre! Numele donatorilor vor fi pomenite la altarul Catedralei Patriarhale din București.

Abonează-te la canalul de YouTube TRINITAS TV, dând un simplu click aici.

Pentru mai multe emisiuni de suflet, vizitează site-ul TRINITAS TV
Abonează-te pentru a viziona emisiunile TRINITAS TV pe rețelele de socializare:
Facebook
Instagram
TikTok
SoundCloud
Telegram

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!
Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Centenarul Patriarhiei Romane