Skip to main content

Termeni și condiții de utilizare

Serviciile şi produsele oferite de Televiziunea TRINITAS TV, pe site-ul www.trinitastv.ro (trinitas.tv), se pot utiliza cu acceptarea termenilor şi condiţiilor următoare.

1. CONDIȚII GENERALE

 1. Televiziunea TRINITAS TV este parte a Centrului de presă BASILICA al Patriarhiei Române.
 2. Prin continuarea utilizării site-ului, dumneavoastră, numit în continuare utilizator, vă daţi acordul tacit şi acceptați totalitatea termenilor şi condiţiilor.
 3. Televiziunea TRINITAS TV poate schimba în orice moment conţinutul site-ului, poate aduce modificări de structură, conţinut şi accesibilitate, poate sista furnizarea informaţiilor pe site, fără un acord prealabil şi fără vreo notificare către utilizatori ori către terţe persoane.
 4. Televiziunea TRINITAS TV poate limita accesul la site ori la anumite părţi din acesta. Totodată, TRINITAS TV poate limita accesul anumitor IP-uri fără notificare şi angajarea vreunei răspunderi.
 5. Accesul la conţinutul online al site-ului www.trinitastv.ro (trinitas.tv) este liber.
 6. Televiziunea TRINITAS TV îşi rezervă dreptul de a modifica termenii şi condiţiile utilizării site-ului www.trinitastv.ro (trinitas.tv) în orice moment, modificările fiind aplicabile începând cu data publicării lor pe site.

 

2. DREPTURI DE AUTOR

 1. Conținutul și design-ul site-ului, toate informaţiile publicate pe site de TRINITAS TV sunt protejate de dispoziţiile legale în vigoare: Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice şi Legea nr. 129/1992 privind protecţia desenelor şi modelelor, titulari ai drepturilor protejate de lege fiind TRINITAS TV sau, după caz, furnizorii săi de informaţii.
 2. Sunt interzise Copierea, reproducerea, distribuirea, publicarea, afişarea, modificarea, şi orice modalitate de exploatare a conţinutului site-ului, cu excepţia afişării pe ecranul unui computer personal şi imprimarea sau descărcarea, în scop personal şi necomercial, păstrării nemodificate a tuturor elementelor care fac referire la drepturile de proprietate intelectuală şi condiţiile de utilizare ale documentelor sau informaţiilor respective.
 3. Preluarea de informaţii de către publicaţii sau, după caz, site-uri web poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi de Clubul Român de Presă: „preluarea fără cost a unor materiale de presă se poate realiza doar în limita a 500 de semne, dar fără a depăşi jumătate din articolul sau ştirea în cauză, asigurându-se astfel atât libera circulaţie a informaţiei, cât şi caracterul de «revistă a presei» susţinut de paginile de internet în cauză. În mod obligatoriu, în aceste cazuri, trebuie citată sursa informaţiei. Preluarea a mai mult decât cele prevăzute anterior se poate realiza doar în condiţiile unui acord încheiat cu deţinătorul drepturilor”.
 4. Site-urile web care preiau informaţii de pe site-ul www.trinitastv.ro (trinitas.tv) vor cita sursa informaţiei cu link către site. În cazul în care materialul este preluat de TRINITAS TV de la furnizorii săi de informaţii, se va menţiona şi această sursă.
 5. Dacă utilizatorul constată că un material publicat pe site-ul www.trinitas.ro (trinitas.tv) încalcă drepturile de autor sau orice alte drepturi, este rugat să sesizeze acest fapt printr-un mesaj trimis către TRINITAS TV.
 6. Televiziunea TRINITAS TV, logo-ul TRINITAS TV şi www.trinitastv.ro (trinitas.tv) aparţin Patriarhiei Române, niciuna dintre ele neputând fi utilizată fără acordul scris al Patriarhiei Române.

 

3. LIMITAREA RĂSPUNDERII

 1. Informaţiile publicate pe site-ul www.trinitastv.ro (trinitas.tv) sunt transmise de către Televizunea TRINITAS TV şi de către furnizorii săi de informaţii.
 2. Din cauza numărului mare de surse de obţinere a informaţiilor pot exista întârzieri, omisiuni sau inexactităţi în informaţiile oferite de Televizunea TRINITAS TV.
 3. Televizunea TRINITAS TV nu oferă garanţii privind integritatea, exactitatea, ordinea, integralitatea, actualitatea sau concordanța cu un anumit scop a informaţiilor oferite pe site.
 4. Televizunea TRINITAS TV şi furnizorii săi de informaţii nu răspund pentru erorile, inexactităţile sau întârzierile în furnizarea conţinutului oferit de site şi nici pentru orice acţiune care se bazează pe acest conţinut. Televizunea TRINITAS TV îşi declină orice responsabilitate privind garantarea acurateţii conţinutului site-ului sau a felului în care informaţia serveşte anumitor scopuri.
 5. Utilizatorul site-ului este singurul responsabil atât faţă de terţi, cât şi faţă de Televizunea TRINITAS TV în legătură cu accesarea, utilizarea şi exploatarea informaţiilor publicate pe site.
 6. Televizunea TRINITAS TV nu răspunde faţă de utilizatori şi nici faţă de terţi pentru eventualele prejudicii, litigii existente, născute ori izvorâte în legătură cu/din copierea, stocarea, modificarea ori transferarea întregului ori a unei părţi din informaţiile publicate pe site.
 7. Încălcarea termenilor şi a condiţiilor din prezentul document atrage răspunderea juridică a utilizatorilor, persoane fizice sau juridice, conform legislaţiei în vigoare.

 

4. PROTECŢIA DATELOR

 

 1. Televizunea TRINITAS TV prelucrează date cu caracter personal ale utilizatorilor care se abonează la newsletter, a celor care transmit feedback-uri către Televizunea TRINITAS TV, precum şi a celor care recomandă unor terţi articole publicate pe site.
 2. Utilizatorii care s-au înregistrat pentru primirea newslettere-lor au posibilitatea de a se dezabona în momentul în care nu doresc să le mai primească.
 3. Televizunea TRINITAS TV ia toate măsurile de securitate pentru a asigura confidenţialitatea şi protecţia datelor şi a informaţiilor cu caracter personal ale utilizatorilor.
 4. Utilizatorii beneficiază de dreptul de acces la datele prelucrate, de intervenţie asupra acestora, de dreptul de a se opune prelucrării şi de a solicita ştergerea datelor şi de celelalte drepturi prevăzute de Legea nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date.
 5. Televizunea TRINITAS TV nu cere utilizatorilor săi informaţii personale prin intermediul unei corespondenţe nesolicitate de aceştia. Orice tip de corespondenţă care oferă sfaturi financiare sau orice mesaj nesolicitat prin care se solicită divulgarea de informaţii personale trebuie considerat un fals şi raportat către Televizunea TRINITAS TV prin intermediul formularului de contact accesibil pe site.
 6. Site-ul www.trinitastv.ro (trinitas.tv) foloseşte cookie-uri pentru a identifica utilizatorii. Acestea nu conţin niciun fel de date personale ale utilizatorilor şi nu prezintă risc în cazul în care sunt interceptate de terţe părţi.
 7. Televizunea TRINITAS TV stochează şi utilizează adresele IP pentru administrarea site-ului, colectarea de informaţii, urmărirea mişcărilor utilizatorilor şi în scopuri statistice pentru uzul intern. Adresele IP nu au nicio legătură cu informaţiile personale ale utilizatorilor.

 

5. TERMENII ŞI CONDIŢIILE DE UTILIZARE A SECŢIUNII DE COMENTARII PE site-ul www.trinitastv.ro (trinitas.tv)

Utilizarea sau accesarea secţiunii de comentarii de pe site-ul www.trinitastv.ro (trinitas.tv) reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Televizunea TRINITAS TV, inclusiv dreptul de a utiliza şi distribui conţinut / comentarii pe site-urile noastre web, servicii şi produse Televizunea TRINITAS TV.
Televizunea TRINITAS TV nu este responsabilă pentru declaraţiile sau opiniile exprimate de terţe persoane în secţiunea de Comentarii.
Comentariile sunt publicate în urma deciziei editorilor Televiziunii TRINITAS TV. Televiziunea îşi rezervă dreptul să redacteze sau să şteargă oricare dintre comentariile înscrise în această secţiune, fără vreo notificare în prealabil, pentru:

 1. Conţinut considerat abuziv, ameninţător, agresiv, hărţuitor sau care ar putea încălca drepturile altor persoane (drepturile garantate de Constituţia României).
 2. Conţinut defăimător, jignitor, obscen, vulgar, care descrie sau instigă la acte de violenţă sau ilegale.
 3. Conţinut prin care se exprimă ura faţă de alţii, prin care se instigă la discriminare de orice fel (referiri la religie, rasă/etnie, sex, naţionalitate sau convingeri politice).
 4. Upload-ul, ataşarea sau distribuirea de fişiere care conţin software sau alte materiale protejate de legile referitoare la proprietatea intelectuală, atunci când utilizatorul respectiv nu deţine drepturile corespunzătoare.
 5. Upload-ul, ataşarea sau distribuirea unor fişiere care conţin viruşi, a unor fişiere corupte sau alte tipuri similare de software.
 6. Oferte sau solicitări comerciale, mesaje de e-mail nesolicitate (spam), publicitate fără acordul Televiziunii TRINITAS TV sau cereri pentru donaţii.

Această politică poate fi modificată în orice moment. Pentru întocmirea prezentului regulament, s-a solicitat avizul consultativ al Oficiului canonico-juridic al Patriarhiei Române.