Skip to main content

Președintele Senatului României a vizitat Biserica Ortodoxă românească „Sfântul Apostol Andrei” din Wurzburg, Germania

La Biserica Ortodoxă românească „Sfântul Apostol Andrei” din Wurzburg, Germania, se desfășoară de la începutul acestui an ample lucrări de amenajare a lăcașului. Până în prezent au fost realizați 700 mp de pictură, altarul fiind pictat integral. De asemenea, coloanele bisericii au fost finisate cu praf de marmură, iar în paralel s-au desfășurat lucrările de instalații. Comunitatea, păstorită de protosinghelul Ghelasie Păcurar, și-a propus ca sfințirea bisericii să aibă loc în data de 26 septembrie 2026, când se vor împlini 100 de ani de la oficierea primei slujbe în lăcașul de cult. Până atunci mai sunt de pictat peste 1300 mp. Ieri, lăcașul de cult a fost vizitat de președintele Senatului României, Mircea Abrudean. Acesta a fost impresionat de frumusețea picturii și de faptul că lucrările au fost realizate până în prezent doar prin eforturile comunității și donațiile credincioșilor și și-a exprimat dorința de a participa la momentul sfințirii bisericii. Parohia Ortodoxă Română din Wurzburg a fost înființată în anul 1998.

Această emisiune este disponibilă doar prin generozitatea dumneavoastră! Intră pe donatii.trinitas.tv și ajută-ne să aducem lumina credinței în sufletele românilor de pretutindeni, făcând o donație pentru susținerea programelor noastre! Numele donatorilor vor fi pomenite la altarul Catedralei Patriarhale din București.

Abonează-te la canalul de YouTube TRINITAS TV, dând un simplu click aici.

Pentru mai multe emisiuni de suflet, vizitează site-ul TRINITAS TV
Abonează-te pentru a viziona emisiunile TRINITAS TV pe rețelele de socializare:
Facebook
Instagram
TikTok
SoundCloud
Telegram

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!
Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Centenarul Patriarhiei Romane