Skip to main content

250 de ani de credință și istorie, în Parohia Farcașa, județul Neamț

În urmă cu două veacuri şi jumătate, credincioșii transilvăneni refugiați din Ardeal pentru a nu-și pierde dreapta credință, ajung în localitatea nemțeană Farcașa și ridică aici o biserică, pe care o pun sub ocrotirea Sfintei Cuvioase Parascheva. Tot în aceste locuri, a văzut lumina zilei părintele Petroniu Tănase, cel care avea să fie stareț al Schitului Românesc Prodromu din Sfântul Munte Athos vreme de 27 ani. La aniversarea a 250 de ani de la construirea lăcașului, credincioșii au primit binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae”.

Această emisiune este disponibilă doar prin generozitatea dumneavoastră! Intră pe donatii.trinitas.tv și ajută-ne să aducem lumina credinței în sufletele românilor de pretutindeni, făcând o donație pentru susținerea programelor noastre! Numele donatorilor vor fi pomenite la altarul Catedralei Patriarhale din București.

Abonează-te la canalul de YouTube TRINITAS TV, dând un simplu click aici.

Pentru mai multe emisiuni de suflet, vizitează site-ul TRINITAS TV
Abonează-te pentru a viziona emisiunile TRINITAS TV pe rețelele de socializare:
Facebook
Instagram
TikTok
SoundCloud
Telegram

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!
Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.