Skip to main content

42 de ani de preoție în slujba unei ctitorii domnești

Se spune că venim în această lume cu o misiune clar trasată de Sus, o cale cu suișuri și coborâșuri pe care suntem datori să o închinăm Celui care ne-a creat, pentru că doar așa vom putea culege roade și ne vom putea bucura la final. Una dintre cele mai grele misiuni în lumea aceasta este preoția, care odată primită poate să devină scut celui ce o poartă cu seriozitate până la capăt. Vă propunem să-l cunoaștem astăzi pe părintele Nicolae Trușcă, un preot de țară din județul Călărași care de peste patru decenii a primit în grijă una dintre ctitoriile Domnitorului Matei Basarab: Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Parohia Negoiești, loc de unde domnitorul emitea hrisoave și primea ambasadori între 1640 și 1650. Aparent retrasă, despre această ctitorie a lui Matei Basarab au scris de-a lungul timpului Dimitrie Bolintineanu, Alexandru Odobescu, și istoricul Nicolae Iorga.

#oameniitimpului #PrNicolaeTrușcă #BisericaSfințiiArhangheliMihailȘiGavriil #ParohiaNegoiești #DomnitorulMateiBasarab

Această emisiune este disponibilă doar prin generozitatea dumneavoastră! Intră pe donatii.trinitas.tv și ajută-ne să aducem lumina credinței în sufletele românilor de pretutindeni, făcând o donație pentru susținerea programelor noastre! Numele donatorilor vor fi pomenite la altarul Catedralei Patriarhale din București.

Abonează-te la canalul de YouTube TRINITAS TV, dând un simplu click aici.

Pentru mai multe emisiuni de suflet, vizitează site-ul TRINITAS TV
Abonează-te pentru a viziona emisiunile TRINITAS TV pe rețelele de socializare:
Facebook
Instagram
TikTok
SoundCloud
Telegram

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!
Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.