Skip to main content

Campania de conștientizare „Descoperirea bucuriei offline”

Organizaţia „Salvaţi Copiii” a lansat campania de conştientizare „Descoperirea bucuriei offline”. Inițiativa este menită să încurajeze copiii şi adolescenţii să se reconecteze cu lumea reală, arătând că un studiu realizat în luna mai a acestui an relevă îngrijorător că internetul are o influenţă semnificativă în deciziile legate de viitor pentru 43% dintre copiii participanţi la sondaj.
Studiul intitulat “Conduita tinerilor pe rețelele de socializare” mai arată că între 66% şi 84% dintre copii au postat conţinut online în ultimul an, iar cei mai puţini au fost cei care au făcut acest lucru pe reţelele sociale (66%), urmaţi de cei care au postat într-un joc online (69%), în mesageria privată (81%) şi în cadrul unui grup sau forum (84%). De asemenea, majoritatea copiilor găsesc o confirmare a valorilor şi intereselor lor în conţinutul întâlnit pe reţelele sociale. Jumătate dintre copiii urmăresc persoane publice favorite pe reţelele de socializare. Conform datelor din cercetare, TikTok este reţeaua socială cu cel mai mare risc în ceea ce priveşte intrarea în contact cu necunoscuţi pe internet. Pentru a contracara această tendinţă de utilizare excesivă a dispozitivelor, campania „Descoperirea bucuriei offline” le propune copiilor o gamă diversă de alternative captivante şi interactive, pentru a-şi petrece vacanţa de vară. Taberele în aer liber, atelierele creative şi implicarea în activităţi de voluntariat şi comunitare sunt doar câteva dintre opţiunile disponibile pentru a le permite copiilor să se dezvolte fizic, intelectual şi emoţional în afara universului digital. Peste 3000 de copii din grupuri vulnerabile vor participa astfel, în cadrul Grădiniţelor şi Şcolilor de Vară, la programele dezvoltate de Organizaţia “Salvaţi Copiii”, în Bucureşti şi 21 de judeţe. Totodată, pe parcursul verii, vor fi organizate tabere pentru peste 1.000 de copii din programele Organizaţiei.

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!
Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.