Skip to main content

Catapeteasma bisericii din localitatea Roșu, Cahul, a fost sfințită de doi ierarhi

Fă misiune alături de noi! Abonează-te la canalul de YouTube TRINITAS TV, dând un simplu click aici: https://tinyurl.com/SUBSCRiv

************
Construită în anul 1881 și demolată în urma persecuțiilor sovietice din anul 1962, Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din localitatea Roșu, raionul Cahul, se înălța, din nou spre cer, în anul 1993, prin strădania părintelui Gheorghe Untilă. Lucrările au fost binecuvântate în 2008 de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Petru al Basarabiei. În anul 2021, biserica a primit în dar, din partea Preasfințitului Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, și prin generozitatea parohiei „Sfinții Apostoli Petru, Pavel și Andrei” din Miercurea Ciuc, catapeteasma sculptată în lemn de nuc. Sfințirea acesteiea, dar și binecuvântarea lucrărilor de înnoire a lăcașului de cult au fost săvârșite astăzi de Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud împreună cu Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei. Cei doi ierarhi au oficiat în continuare Sfânta Liturghie. În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Andrei a evidențiat importanța cinstirii aproapelui în dobândirea împărăției lui Dumnezeu.

************
Pentru mai multe emisiuni de suflet, vizitează site-ul TRINITAS TV → https://www.trinitas.tv/
Abonează-te pentru a viziona emisiunile TRINITAS TV pe rețelele de socializare:
➥ Facebook: https://www.facebook.com/trinitastv
➥ Instagram: https://www.instagram.com/trinitastv
➥ TikTok: https://www.tiktok.com/@trinitas.tv
➥ SoundCloud: https://soundcloud.com/trinitastv

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!
Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.