Skip to main content

Colocviul „Orizontul culturii române. Formare și atitudine”, la Mănăstirea Putna

Fă misiune alături de noi! Abonează-te la canalul de YouTube TRINITAS TV, dând un simplu click aici: https://tinyurl.com/SUBSCRiv

************
La Mănăstirea Putna, se desfășoară, zilele acestea, colocviul „Orizontul culturii române. Formare și atitudine”. Manifestarea științifică este a 17-a ediție a simpozionului anual al Fundației „Credință și Creație. Acad. Zoe Dumitrescu-Bușulenga – Monahia Benedicta”. Tematica aleasă pentru această ediție vizează existența culturală a românilor din interiorul și din afara granițelor noastre politice, spiritul creativ românesc în toate domeniile artei și științei și supraviețuirea actuală prin credință și cultură. Ca la fiecare dintre edițiile anterioare, temele conferințelor sunt din diferite domenii și preocupări intelectuale, de la studiul limbii, istorie, teologie, la literatură, filosofie, antropologie, muzică, arte plastice sau critică de artă. Colocviul anual de la Putna constituie un omagiu adus celor doi intelectuali încrezători în puterea unificatoare a culturii și spiritualității românești: acad. Zoe Dumitrescu-Bușulenga – Monahia Benedicta, unul dintre marii formatori ai atâtor generații de studenți, și acad. Dan Hăulică critic de artă și artizan al revistei „Secolul 20”. Prelegerile se desfășoară la Centrul Cultural „Mitropolit Iacob Putneanul” din incinta Mănăstirii Putna.

************
Pentru mai multe emisiuni de suflet, vizitează site-ul TRINITAS TV → https://www.trinitas.tv/
Abonează-te pentru a viziona emisiunile TRINITAS TV pe rețelele de socializare:
➥ Facebook: https://www.facebook.com/trinitastv
➥ Instagram: https://www.instagram.com/trinitastv
➥ TikTok: https://www.tiktok.com/@trinitas.tv
➥ SoundCloud: https://soundcloud.com/trinitastv

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!
Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.