Skip to main content

Concursul Național Catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă”, ediția a XVI-a

Motto: „Iar mulțimile, aflând, au mers după El, și El, primindu-le, le vorbea despre Împărăția lui Dumnezeu, iar pe cei care aveau trebuință de vindecare, îi făcea sănătoși.” (Luca 9, 11)

Ce îi face oare pe tineri să se grupeze în jurul activităților întreprinse de Biserică? De ce își doresc să afle, să caute și să cunoască adevărurile de credință? Ce îl motivează pe un copil să aline pe cineva aflat în suferință, sau să caute modelele cele mai autentice de iubire ale semenilor pe care le găsim la sfinți? Sau ce alt model mai elocvent de ajutorare a aproapelui putem avea, dacă nu chiar pe cel al Mântuitorului. În contextul unei societăți marcate de individualism și secularizare, Biserica acordă o atenție deosebită pastorației bolnavilor prin intensificarea activității sale social – filantropice, prin implicarea activă a familiei și a societății în sprijinul persoanelor bolnave aflate în suferință, precum și o dinamizare a activităților social – filantropice și culturale dedicate acestei categorii de credincioși. Se menționează în conceptul unei competiții naționale, o modalitate prin care tinerii au fost îndemnați să afle mai multe despre adevărurile de credință și despre viața și îngrijirea celor aflați în suferință. A fost o competiție cu tradiție în Patriarhia Română, un concurs ce trece granițele țării și aduce la lumină și activitatea grupurilor de cateheză din Italia și Republica Moldova. Pentru a-i încuraja pe tineri să acorde o atenție mai mare celor aflați în suferință, Sectorul teologic – educațional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației, a organizat ediția a XVI-a a Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă”. Concursul s-a adresat copiilor și tinerilor coordonați de preoți, profesori de religie sau de altă disciplină implicați în Programul Național Catehetic „Hristos împărtășit copiilor” și de educatori creștini din țară și diaspora. Prin intermediul concursului, organizatorii și-au dorit consolidarea întrajutorării și slujirii dintre oameni și posibilitatea întăririi relațiilor dintre membrii comunității prin cultivarea credinței iubitoare care lucrează prin fapte bune. Anul acesta s-au înscris în concurs 966 de parohii însumând aproximativ 19000 de copii. Vedem în minutele următoare cum s-au descurcat cele 32 de eparhii participante la concurs.

#ConcursNaționalCatehetic #HristosCuvântulCareVindecă #tineri #BisericaOrtodoxăRomână #FilmDocumentar

Această emisiune este disponibilă doar prin generozitatea dumneavoastră! Intră pe donatii.trinitas.tv și ajută-ne să aducem lumina credinței în sufletele românilor de pretutindeni, făcând o donație pentru susținerea programelor noastre! Numele donatorilor vor fi pomenite la altarul Catedralei Patriarhale din București.

Abonează-te la canalul de YouTube TRINITAS TV, dând un simplu click aici.

Pentru mai multe emisiuni de suflet, vizitează site-ul TRINITAS TV
Abonează-te pentru a viziona emisiunile TRINITAS TV pe rețelele de socializare:
Facebook
Instagram
TikTok
SoundCloud
Telegram

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!
Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.