Skip to main content

Consiliul Mondial al Bisericilor sărbătorește 75 de ani

Fă misiune alături de noi! Abonează-te la canalul de YouTube TRINITAS TV, dând un simplu click aici: https://tinyurl.com/SUBSCRiv

************
Consiliul Mondial al Bisericilor aniversează pe 23 august împlinirea a 75 de ani de la prima adunare generală care a avut loc în Amsterdam în anul 1948. Consiliul Mondial al Bisericilor este o mișcare ecumenică al cărei scop este unitatea creștină. Acesta reunește biserici, denominațiuni și comunități bisericești din peste 120 de țări și teritorii din întreaga lume, reprezentând peste 580 de milioane de creștini și incluzând majoritatea bisericilor ortodoxe din lume, zeci de biserici anglicane, baptiste, luterane, metodiste și reformate, precum și tot atâtea Biserici Unite şi Independente. În timp ce cea mai mare parte a bisericilor fondatoare ale Consiliului Mondial au fost europene și nord-americane, astăzi majoritatea bisericilor membre se află în Africa, Asia, Caraibe, America Latină, Orientul Mijlociu și Pacific. Acum există 352 de biserici membre. Pentru membrii săi, Consiliul Mondial al Bisericilor reprezintă un spațiu în care acestea pot reflecta, vorbi, acționa, lucra împreună, și se pot sprijini reciproc.

************
Pentru mai multe emisiuni de suflet, vizitează site-ul TRINITAS TV → https://www.trinitas.tv/
Abonează-te pentru a viziona emisiunile TRINITAS TV pe rețelele de socializare:
➥ Facebook: https://www.facebook.com/trinitastv
➥ Instagram: https://www.instagram.com/trinitastv
➥ TikTok: https://www.tiktok.com/@trinitas.tv
➥ SoundCloud: https://soundcloud.com/trinitastv

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!
Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.