Skip to main content

Cum putem depăși mai ușor o ispită?

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!

2 comentarii

  1. Maria, Suceava

    Ispitele sau încercările sunt folositoare. A zis unu’dintre sfinți:” ridicați ispitele și niciun om nu se va mai mântui”. Ispitele nu vin de la Dumnezeu, dar sunt cu îngăduința lui Dumnezeu. Ele vin de la noi înșine, de la firea noastră cea căzută, de la diavol dar și de la lume, după cum zice Mântuitorul:” în lume necazuri veți avea dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea”, și iarăși zice:” iată, v a cerut Satana să vă cearnă ca pe grâu”. Același Sf. Apostol Pavel zice:” credincios este Dumnezeu și nu va îngădui să fiți ispitiți mai mult decât puteți”. Dumnezeu nu lasă pe om în ispite mai mari decât puterea lui, lucru pentru care ne și rugăm în rugăciunea Domnească atunci când zicem:” și nu ne duce pe noi în ispită”. Lucru de căpetenie și absolut necesar pe care trebuie să-l facem în ispite dar și n toată vremea este să l chemăm pe Dumnezeu în ajutor. Aceasta ni l arată Mântuitorul lumii când zice:” fără de Mine nu puteți face nimic”. Să medităm și la următoarea învățătură:” roagă te lui Dumnezeu în vreme de pace și El te va ajuta în vreme de război”. Dumnezeu, o dată cu ispita trimite și izbăvirea, lucru pe care îl observăm fiecare dintre noi.
    Nu trebuie să fugim de ispite, dimpotrivă să fim curajoși, dar nici să ne aruncăm în ispite mai presus de puterea noastră, să nu ne aruncăm singuri în ispite, acesta e un semn de mândrie, nesocotință și lipsă de dreaptă măsură. Toată așezarea noastră cea de post, de rugăciune și de alte fapte bune ne va ajuta în ispite. Un punct forte în depășirea ispitei este răbdarea, pe care sfinții o numesc puternică. Pe această puternică să o îmbrățișăm ca să fim și noi părtași binecuvântării Mântuitorului:” întru răbdarea voastră vă veți mântui sufletele voastre. Cum putem depăși mai ușor o ispită ne o arată și Sf. Ap Pavel:” luați toate armele lui Dumnezeu: adevărul, dreptatea, pacea, credința, cuvântul lui Dumnezeu”.
    Dumnezeu să ne ajute nouă tuturor să fim biruitori în ispite ca să auzim și noi glasul Stăpânului și Domnului:” bine, slugă bună și credincioasă, intră întru bucuria Domnului tău”.

  2. AMARIUȚEI MIRCEA

    Oare când vom schimba greșeala în traducere „și nu ne duce pe noi în ispită ” cu ȘI NU NE LĂSA SĂ CĂDEM ÎN ISPITĂ….?

Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.