Skip to main content

„Dacia. Ultima frontieră a Romanităţii”, la Roma

Fă misiune alături de noi! Abonează-te la canalul de YouTube TRINITAS TV, dând un simplu click aici: https://tinyurl.com/SUBSCRiv

************
Muzeul Național de Istorie a României organizează cea mai mare expoziție românească din ultimii 25 de ani, care unește aproximativ 1000 de artefacte. Expoziția „Dacia. Ultima frontieră a Romanităţii” va avea loc la Roma, în perioada octombrie 2023-aprilie 2024. Peste 46 de instituții muzeale din România, Republica Moldova și Italia vor veni în sprijinul Muzeul Național de Istorie pentru a oferi publicului italian o călătorie de peste 1400 de ani, în civilizația geților și a dacilor, a romanilor, precum și a primilor migratori pe teritoriul de la nord de Dunăre. Expoziția va cuprinde obiecte din ceramică, sticlă, lemn, fildeș și os, inscripții ale războaielor dacice, statui, portrete ale dacilor și o serie de monede imperiale romane. Acest eveniment reprezintă o colaborare a Ministerului Culturii, prin Muzeul Naţional de Istorie a României, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Roma şi Institutul Cultural Român, prin Academia di Romania a Roma.

************
Pentru mai multe emisiuni de suflet, vizitează site-ul TRINITAS TV → https://www.trinitas.tv/
Abonează-te pentru a viziona emisiunile TRINITAS TV pe rețelele de socializare:
➥ Facebook: https://www.facebook.com/trinitastv
➥ Instagram: https://www.instagram.com/trinitastv
➥ TikTok: https://www.tiktok.com/@trinitas.tv
➥ SoundCloud: https://soundcloud.com/trinitastv

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!
Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.