Skip to main content

Darurile Magilor, de la Betleem la Athos

Această emisiune este disponibilă doar prin generozitatea dumneavoastră! Intră pe donatii.trinitas.tv și ajută-ne să aducem lumina credinței în sufletele românilor de pretutindeni, făcând o donație pentru susținerea programelor noastre! Numele donatorilor vor fi pomenite la altarul Catedralei Patriarhale din București.

Darurile Magilor, oferite Pruncului Iisus Hristos la Betleem, se află de peste 550 de ani în Mănăstirea „Sfântul Pavel” din Muntele Athos.
Maica Domnului, cea care a fost cea dintâi ocrotitoare a Darurilor primite de la Magi, s-a îngrijit ca acestea să ajungă în grădina ei: Sfântul Munte. Peninsula monahală din însorita Eladă a devenit, astfel, păstrătoarea acestor odoare neprețuite oferite de Magi. Părintele arhimandrit Partenie Mourelatos, starețul Mănăstirii „Sfântul Pavel” spune despre Cinstitele Daruri că „nu sunt lucruri neînsemnate, ci simbolice. Au fost afierosite în anul 1470 de sultana Mara. Sunt făcătoare de minuni. De multe ori răspândesc o mireasmă negrăită”.
Darurile Magilor „nu le confundăm cu sfintele icoane sau cu sfintele moaște, dar vedem rolul pe care l-au avut ele în Pronia lui Dumnezeu de a prevesti prin niște păgâni iudeilor care aveau să întârzie până să-L descopere pe Iisus Hristos ca Mesia, că El este venit”, explică părintele profesor Ștefan Buchiu.
În orice împrejurare, să fim asemenea magilor! Căutători ai lui Hristos, călători neobosiți între pământ și cer, vestitori ai milei lui Dumnezeu, tulburând uneori puterile lumești întrebând de Regele lumii, dăruindu-I ce avem mai de preț din cele ce vremelnic sunt ale noastre și dintotdeauna ale Lui. Credința, rugăciunea și îngroparea egoismului, făcându-le Lui: aur, tămâie și smirnă!

Abonează-te la canalul de YouTube TRINITAS TV, dând un simplu click aici.

Pentru mai multe emisiuni de suflet, vizitează site-ul TRINITAS TV
Abonează-te pentru a viziona emisiunile TRINITAS TV pe rețelele de socializare:
Facebook
Instagram
TikTok
SoundCloud
Telegram

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!
Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.