Skip to main content

Dimensiunea umană a unei munci de miliarde

România a câștigat în luna martie la Washington, procesul în dosarul Roșia Montană, în care Gabriel Resources – firma canadiană care dorea exploatarea aurului din zonă cerea statului român despăgubiri pentru că acesta din urmă ar fi acționat concertat împotriva investiției. Tribunalul de arbitraj de la Washington a publicat recent motivarea deciziei în care se se spune că „Nu este o speță în care statul român a abuzat de puterile sale suverane pentru a profita din eforturile și capitalul investitorilor privați în detrimentul acestora și nici nu a intervenit pentru a transfera un proiect lucrativ de la un investitor privat la altul”. De asemenea, includerea Roșiei Montane în patrimoniul mondial UNESCO nu a dus la blocarea proiectului, ci faptul că firma canadiană Gabriel Resources nu a reușit să obțină documentele legale necesare – în special Acordul de Mediu, și alte documente, precum autorizația de construire și toate descărcările arheologice.

Decizia definitivă și executorie a Centrului Internațional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiții al Băncii Mondiale a venit după aproape 9 ani de procese.

Țara noastră a fost reprezentată în acest proces de o Casa de avocatură românească și una elvețiană. Lidera echipei de avocați care a câștigat pentru România este prof. univ. Crenguța Leaua, o avocată cu o carieră excepțională, specializată în arbitraj internațional.

#roșiamontană #crenguțaleaua #oameniitimpului

Această emisiune este disponibilă doar prin generozitatea dumneavoastră! Intră pe donatii.trinitas.tv și ajută-ne să aducem lumina credinței în sufletele românilor de pretutindeni, făcând o donație pentru susținerea programelor noastre! Numele donatorilor vor fi pomenite la altarul Catedralei Patriarhale din București.

Abonează-te la canalul de YouTube TRINITAS TV, dând un simplu click aici.

Pentru mai multe emisiuni de suflet, vizitează site-ul TRINITAS TV
Abonează-te pentru a viziona emisiunile TRINITAS TV pe rețelele de socializare:
Facebook
Instagram
TikTok
SoundCloud
Telegram

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!
Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.