Skip to main content

Cum dobândim imunitate la COVID 19?

Invitat:
Prof. Dr. Virgil Păunescu, Vicepreședinte – Academia de Științe Medicale din România, Coordonator – Proiect de dezvoltare Vaccin Anti-Covid 19

Imunitatea pe care pacienții o dobândesc în urma îmbolnăvirii de Covid 19 este diferită. Cei care fac forme grave de boală și se vindecă dobândesc o imunitate bazată pe anticorpi sau imunoglobuline, care dispar în timp. În schimb, cei care fac forme medii spre ușoare și chiar asimptomaticii se aleg cu o imunitate pe termen lung, care se numește imunitate celulară.

Afirmația aparține Prof. Dr. Virgil Păunescu – Vicepreședintele Academiei de Științe Medicale din România, care este și coordonator într-un proiect de dezvoltare al Vaccinului românesc Anti-Covid 19.

De altfel și cercetătorii suedezi au publicat un studiu în această vară, care a arătat că pacienții infectați cu SARS COV 2 ce fac forme ușoare de boală dobândesc imunitate celulară.

Din totalul pacienților infectați cu SARS COV2, peste 90 % fac forme medii, ușoare sau sunt asimptomatici.

În 2002-2003 China era lovită de o boală cauzată tot de un Coronavirus, care a ucis aproximativ 10 la sută dintre persoanele pe care le-a infectat, mai ales ca urmare a faptului că plămânii pacienților erau plini de lichid. Cei care s-au vindecat atunci și nu au avut forme grave, prezintă imunitate și acum.

Un interviu despre imunitatea pe care pacienții o dobândesc în urma bolii cauzată de actuala pandemie, dar și despre vaccinul românesc Anti-Covid, alături de Prof. Dr. Virgil Păunescu, Vicepreședintele Academiei de Științe Medicale din România și Coordonator într-un Proiect de dezvoltare a Vaccinului românesc Anti-Covid 19.

DISCLAIMER:
Acest interviu a fost realizat în cadrul proiectului „COVID-19 FactsNotFake – The Emergency Newsroom. Infodemic Lie Detector”, un proiect Freedom House Romania, în parteneriat cu TRINITAS TV, Radio Trinitas, Ziarul Lumina și Agenția de Știri Basilica, finanțat de Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România. Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a Ambasadei Marii Britanii. Întreaga răspundere a corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!

2 comentarii

  1. Nichifor Marcela

    Daa,f.mult ,domnul Prof. Dr.Virgil Paunescu, ar trebui sa apara pe ecranele tuturor televiziunilor !FELICITARI, TUTUROR !

  2. Roibu Cristian

    Acest interviu a fost făcut în 11.12.2020 as dori niște noutăți la data de 01.04.2021.Eu și cei din familia mea am avut covid intr-o forma foarte ușoară și sunt foarte curios dacă mai este necesara vaccinarea în situația noastră. As dori sa fac un test de anticorpi și m-ar interesa care este cel mai indicat.

Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Emisiuni recente