Skip to main content

Este necesar să postească femeia însărcinată?

Pr. Dr. Vasile Gavrilă

Ți-a plăcut această ediție?

Dacă ai o sugestie, o recomandare sau orice alt gând legate de această emisiune, te rugăm scrie-ne, distribuie sau apreciază-ne.

comment iconScrie comentariu 2

2 comentarii

  1. Mihăilă Gabriel

    Întrebare: Daca un preot catolic vrea sa sa se converteasca si sa devina preot ortodox mai trebuie sa fie hirotonit inca o data?

  2. Maria, Suceava

    Da, îmi plac toate edițiile. Da, este necesar să postească și femeia însărcinată.
    Postul este pe anumite trepte. Viitoarea mămică se va așeza pe treapta de postire care i se potrivește. Abandonarea postului este un mare pericol, devii soldatul fără de armă, arma cea prea folositoare care este postul. În abordarea postului, Cristina, viitoarea mămică se va însoți neapărat de acea preafrumoasă floare a virtuților care este discernământul sau dreapta măsură. Femeia să se cerceteze pe sine dacă nu cumva este fumătoare sau consumatoare de alcool sau de cafea. Acestea trebuie înlăturate total și definitiv din viața noastră, a tuturor. Carnea este toxică, știm cu toții. Cele mai bune, gustoase și sănătoase mâncăruri sunt cele de post. O statistică realizată în anii trecuți relevă următoarele: din copiii deveniți supraponderali, majoritatea sunt fiii unor mămici care s au alimentat excesiv în timpul sarcinii. Dar ce vom zice noi despre această poruncă a Mântuitorului Iisus Hristos:” lăsați copiii să vină la mine”. Și Sfântul Vasile cel mare ne povățuiește, zicând: „postul este maica sănătății.” Cristina va fi maica fiului/fiicei ei, dar maica sănătății fiului/ fiicei ei va fi postul.

Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Emisiuni recente