Skip to main content

Este un păcat să nu postim dacă suntem plecați în concediu?

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!

Un comentariu

  1. Maria, Suceava

    Da, mi a plăcut și ultima ediție. Da, este păcat să nu postim în concediu. Mântuitorul lumii zice în Evanghelia Sa: ” Eu lucrez și Tatăl meu lucrează”. Dumnezeu are o odihnă activă. Și noi putem avea o odihnă activă dacă vrem să avem asemănarea cu Dumnezeu. Porunca Postului este dată de Însuși Dumnezeu către strămoșul nostru Adam de care lucru se minunează Sf. Vasile cel mare, zicând: ” cucerește te de vechimea postului”. Și iarăși zice: „Dumnezeu când l a creat pe om l a predat postului ca unei mame bune și că unui dascăl iscusit”. Cine s ar despărți cu ușurință de o mamă bună sau cine s ar îndepărta de un dascăl iscusit? Mântuitorul ne încredințează zicând:” poruncile mele nu sunt grele”, apoi zicând” sarcina mea ușoară este”. Iar Sfinții Bisericii mărturisesc despre Dumnezeu zicând:” vrednic de crezare este cuvântul Stăpânului”. Postul are o astfel de tărie, putere și iluminare încât nu poate fi anulat de nicio împrejurare de viață. Mântuitorul Iisus Hristos strigă cu glas mare în Evanghelia Sa:” veniți la Mine toți cei osteniți și împovărați și Eu vă voi odihni pre voi”. Iată unde trebuie să căutăm odihnă. Pe cei zăbavnici, Duhul sfânt îi înfricoșează cu următoarele cuvinte:” cei ce pururea rătăcesc cu inima, nu vor intra întru odihnă mea”.
    Pentru persoanele care sunt ispitite să nu postească În concediu avem următoarea recomandare: mai înainte de a veni ispita către noi, să o luăm noi înainte ispitei, este că o iscusință duhovnicească. Astfel putem în cursul anului să ridicăm standardul. De exemplu, băutură noastră să fie numai apa, iar în timpul concediului vom bea și suc de fructe. Astfel am împlinit și porunca Postului și mi am făcut și o înlesnire pentru că, nu i așa, sunt în concediu. Și exemplele pot continua. Credincioșii care se confruntă cu astfel de gânduri trebuie să fie curajoși, luptători și încrezători, la aceasta însemnându ne și Sf. Apostol Pavel:” când sunt slab, atunci sunt tare”.

Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.