Skip to main content

Folosul răbdării în lumea vitezei

Invitat: Pr. Lect. Dr. Alexandru Corneliu Arion, Facultatea de Teologie Ortodoxă și Științele Educației din Târgoviște

Ți-a plăcut această ediție?

Dacă ai o sugestie, o recomandare sau orice alt gând legate de această emisiune, te rugăm scrie-ne, distribuie sau apreciază-ne.

comment iconScrie comentariu 2

2 comentarii

  1. Iftime George Madalin

    „Rabdarea este o actiune de durata, prin care un om asteapta un lucru care se lasa asteptat.” Cred ca aceasta definitie prezenta in dictionar nu este total lipsita de fond teologic. Ceva ce se lasa permanent asteptat! Indumnezeirea este ceva ce nu se va atinge, in mod deplin niciodata. Este ceva care, in timp ce o descoperi, iti dovedeste ca mai este ceva ascuns, mult mai in adanc; iar, pentru asta, trebuie doar sa mai continui sa „iti faci rabdare”. Probabil in asta consta frumusetea acestui tel al vietii crestine: idealul (prin insasi aceasta notiune) niciodata nu se indeplini in totalitate. Iar un crestin, cu cat face uz de rabdare mai mult si mai bine mestesugit, nu va inceta aceasta „epectaza”.

  2. Breiller-Popescu Cristian

    Cu mare bucurie vizionam emisiunile postului tv Trinitas, in special emisiunea Cuvânt pentru suflet. Dintre invitati l-am remarcat pe pr. prof. Arion Corneliu Alexandru. Limbajul, coerenta, ideile filozofice cu impact pragmatic, impletind frumos trecutul cu prezentul sub perspectiva viitorului, vastele cunostinte generale, teologice si literare deopotrivă, lingvistice, atitudinea expresiva marcata de o tonalitate joasa, blanda pana la un crescendo apasat, clar, toate aceste aspecte bine echilibrate ne-au determinat sa urmarim toate emisiunile acestui parinte profesor deosebit. Ne dorim sa vedem cat mai multe emisiuni cu dansul, abordand subiecte din cele mai diferite, puse chiar in antiteza, asa cum foarte interesant ati reusit pana acum. Va felicitam pentru acest post tv deosebit! Dumnezeu sa va ajute!

Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Emisiuni recente