Skip to main content

Georgeta Stoica: o viață închinată veșniciei satului românesc

Cum ar fi poveștile lui Creangă fără satul românesc, cum ar fi fost vacanțele noastre fără grija bunicilor care ne luau la camp la cosit, la strâns porumb sau la stână?
Câte amintiri frumoase nu s-ar fi petrecut?
Dar România fără sat? Cum ar fi arătat? Care i-ar fi fost rădăcinile, esența?
Pentru cei străini de aceste trăiri, parte din esența noastră se găsește încă la Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti din Capitală care conservă așezările rurale, sursa poveștilor și amintirilor, așa cum erau ele odinioară.
Dar așa cum satul românesc a suferit modificări de-a lungul timpului, tot așa și muzeul a avut încercările lui. Iar întotdeauna s-au găsit oameni să-l apere.
Una dintre pesoanele care au ajutat la salvarea Muzeului de la demolare în vremuri grele este etnologul Georgeta Stoica.

Această emisiune este disponibilă doar prin generozitatea dumneavoastră! Intră pe donatii.trinitas.tv și ajută-ne să aducem lumina credinței în sufletele românilor de pretutindeni, făcând o donație pentru susținerea programelor noastre! Numele donatorilor vor fi pomenite la altarul Catedralei Patriarhale din București.

Abonează-te la canalul de YouTube TRINITAS TV, dând un simplu click aici.

Pentru mai multe emisiuni de suflet, vizitează site-ul TRINITAS TV
Abonează-te pentru a viziona emisiunile TRINITAS TV pe rețelele de socializare:
Facebook
Instagram
TikTok
SoundCloud
Telegram

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!
Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.