Skip to main content

Hirotonia noului Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Europei Occidentale

Fă misiune alături de noi! Abonează-te la canalul de YouTube TRINITAS TV, dând un simplu click aici: https://tinyurl.com/SUBSCRiv

************
La Catedrala Ortodoxă „Sfinții Arhangheli Mihail, Gavriil și Rafail” din Paris a avut loc astăzi hirotonia întru arhiereu a părintelui arhimandrit Nectarie Petre, noul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Europei Occidentale, cu titulatura Preasfințitul Părinte Nectarie de Britania. Slujba a fost săvârșită de un sobor de zece ierarhi, sub protia Înaltpreasfințitului Părinte Iosif, Mitropolitul ortodox român al Europei Occidentale și Meridionale. După slujba Utreniei, a fost oficiată rânduiala examinării și desemnării ipopsifiului Nectarie Petre la treapta arhieriei, care a constat în mărturisirea de credință și semnarea unui act oficial, așezat pe Sfânta Evanghelie, prin care a certificat că își asumă tot ceea ce a mărturisit, precum și slujirea și misiunea ce vor urma. În continuare, a fost săvârșită Sfânta Liturghie, în cadrul căreia a avut loc și hirotonia noului episcop-vicar. Cuvântul de învățătură a fost rostit de Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, care a explicat că prin purtarea crucii greutăților cotidiene ne putem înălța duhovnicește.

************
Pentru mai multe emisiuni de suflet, vizitează site-ul TRINITAS TV → https://www.trinitas.tv/
Abonează-te pentru a viziona emisiunile TRINITAS TV pe rețelele de socializare:
➥ Facebook: https://www.facebook.com/trinitastv
➥ Instagram: https://www.instagram.com/trinitastv
➥ TikTok: https://www.tiktok.com/@trinitas.tv
➥ SoundCloud: https://soundcloud.com/trinitastv

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!
Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.