Skip to main content

Hramul paraclisului universitar al Facultății de Teologie Ortodoxă din București

Această emisiune este disponibilă doar prin generozitatea dumneavoastră! Intră pe donatii.trinitas.tv și ajută-ne să aducem lumina credinței în sufletele românilor de pretutindeni, făcând o donație pentru susținerea programelor noastre! Numele donatorilor vor fi pomenite la altarul Catedralei Patriarhale din București.

Biserica Ortodoxă a sărbătorit-o astăzi pe Sfânta Mare Muceniță Ecaterina. Considerată ocrotitoarea oamenilor de știință, pentru inteligența ei și pentru felul în care și-a așezat înțelepciunea în slujba lui Dumnezeu, Sfânta Ecaterina este un reper spiritual și pentru studenții facultăților de Teologie, în special pentru cei din București, ziua de pomenire a tinerei martirizate la începutul secolului al IV-lea fiind hramul paraclisului Facultății de Teologie Ortodoxă din Capitală. Sfânta Liturghie a fost oficiată astăzi, în lăcașul de cult, de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal. Pornind de la viața Sfintei Ecaterina, ierarhul a afirmat, în cuvântul de învățătură, că studenții teologi trebuie să urmeze, la rândul lor, Cuvântul lui Dumnezeu, care se predă în instituția de învățământ, și să descopere înțelepciunea izvorâtă din sfintele scripturi.

Abonează-te la canalul de YouTube TRINITAS TV, dând un simplu click aici.

Pentru mai multe emisiuni de suflet, vizitează site-ul TRINITAS TV
Abonează-te pentru a viziona emisiunile TRINITAS TV pe rețelele de socializare:
Facebook
Instagram
TikTok
SoundCloud
Telegram

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!
Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.