Skip to main content

La aniversare – Mănăstirea Stavropoleos

Între ctitoriile de la începutul secolului al XVIII-lea, Biserica Mănăstirii Stavropoleos se impune prin originalitate și pitoresc, realizând o unică sinteză de elemente și repertoriu brâncovenesc cu influențe orientale și occidentale ale timpului. Ansamblul Stavropoleos aparține stilistic epocii post brâncovenești fiind prin decorul în piatră, mobilier, pictura murală interioară și exterioară expresia unitară a acestei perioade originale din istoria artei românești. Anul acesta, Mănăstirea Stavropoleos din București celebrează 300 de ani de existență.

Despre istoria acestui loc unic din centrul vechi al Capitalei stăm de vorbă cu doamna academician Georgeta Filitti.

Despre Biserica Mănăstirii Stavropoleos și despre celebrarea a 300 de ani de existență a lăcașului de cult stăm de vorbă cu Monahia Atanasia Văetiși, doctor în istoria artei, muzeograf la Mănăstirea Stavropoleos.

#MănăstireaStavropoleos #MănăstiriBucurești #AnsamblulStavropoleos #300DeAni #forumcultural

Această emisiune este disponibilă doar prin generozitatea dumneavoastră! Intră pe donatii.trinitas.tv și ajută-ne să aducem lumina credinței în sufletele românilor de pretutindeni, făcând o donație pentru susținerea programelor noastre! Numele donatorilor vor fi pomenite la altarul Catedralei Patriarhale din București.

Abonează-te la canalul de YouTube TRINITAS TV, dând un simplu click aici.

Pentru mai multe emisiuni de suflet, vizitează site-ul TRINITAS TV
Abonează-te pentru a viziona emisiunile TRINITAS TV pe rețelele de socializare:
Facebook
Instagram
TikTok
SoundCloud
Telegram

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!
Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.