Skip to main content

La Mănăstirea Cernica a fost sărbătorit Sfântul Cuvios Gheorghe

Această emisiune este disponibilă doar prin generozitatea dumneavoastră! Intră pe donatii.trinitas.tv și ajută-ne să aducem lumina credinței în sufletele românilor de pretutindeni, făcând o donație pentru susținerea programelor noastre! Numele donatorilor vor fi pomenite la altarul Catedralei Patriarhale din București.

La Mănăstirea Cernica a fost sărbătorit astăzi Sfântul Cuvios Gheorghe, cel care a fost stareț al așezământului monahal ilfovean în cea de-a doua jumătate a secolului al 18-lea și începutul veacului următor. Ucenic al Sfântului Paisie de la Neamț, Sfântului Gheorghe i se datorează redeschiderea mănăstirii în anul 1785 și revigorarea vieții monahale de la Cernica, iar mai apoi de la Căldărușani. Sfânta Liturghie în cinstea fostului stareț al mănăstirii a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal, în Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Ostrovul Cernicăi. În cuvântul rostit după Evanghelie, Preasfinția Sa a subliniat că cei încercați de lipsuri și suferințe îl caută mai mult pe Dumnezeu.

Abonează-te la canalul de YouTube TRINITAS TV, dând un simplu click aici.

Pentru mai multe emisiuni de suflet, vizitează site-ul TRINITAS TV
Abonează-te pentru a viziona emisiunile TRINITAS TV pe rețelele de socializare:
Facebook
Instagram
TikTok
SoundCloud
Telegram

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!
Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Emisiuni recente