Skip to main content

Moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou ocrotesc Bucureștiul de 250 de ani

Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou a fost proclamat „Ocrotitor al Bucureștilor” în anul 1792, în vremea Mitropolitului Filaret al II-lea, la 18 ani de la aducerea sfintelor sale moaște în Catedrala patriarhală. Generalizarea cultului său, însă, a avut loc mai târziu, în plin regim comunist ateu. Chiar dacă evlavia față de Cuviosul Dimitrie era o sursă de îngrijorare pentru autoritățile vremii, numeroasele minuni pe care sfântul le înfăptuia în viețile credincioșilor au făcut ca, la propunerea Patriarhului Justinian Marina, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, să hotărască, în 1950, generalizarea cultului Sfântului Dimitrie cel Nou.

Această emisiune este disponibilă doar prin generozitatea dumneavoastră! Intră pe donatii.trinitas.tv și ajută-ne să aducem lumina credinței în sufletele românilor de pretutindeni, făcând o donație pentru susținerea programelor noastre! Numele donatorilor vor fi pomenite la altarul Catedralei Patriarhale din București.

Abonează-te la canalul de YouTube TRINITAS TV, dând un simplu click aici.

Pentru mai multe emisiuni de suflet, vizitează site-ul TRINITAS TV
Abonează-te pentru a viziona emisiunile TRINITAS TV pe rețelele de socializare:
Facebook
Instagram
TikTok
SoundCloud
Telegram

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!
Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.