Skip to main content

Noi programe universitare se licență aprobate de Guvern

Fă misiune alături de noi! Abonează-te la canalul de YouTube TRINITAS TV, dând un simplu click aici: https://tinyurl.com/SUBSCRiv

************
Guvernul României a aprobat, luna aceasta, înfințarea mai multor specializări de studii unversitare de licență. Hotărârea actualizează Nomenclatorul programelor de studii universitare, în urma scolicitărilor instituțiilor de învățământ superior din perioada martie-iunie 2023 și a validării acestora de către consiliile ARACIS. Cei interesați de cibernetică, tehnică și de noi mecanisme de funcționare a tehnologiei, vor avea, de acum, posibilitatea de a studia aceste domenii la facultate. Potrivit noii legi, în domeniul de licență Inginerie electronică, telecomunicații și tehnologii informaționale, a fost înființată specializarea „Securitate cibernetică”, iar în domeniul Informatică, studenții pot învăța despre Inteligența artificială. De asemenea, Guvernul a aprobat înfiinţarea Universităţii Naţionale de Ştiinţă şi Tehnologie Politehnica Bucureşti pe baza fuziunii prin comasare a Universităţii Politehnica din Bucureşti cu Universitatea din Piteşti. Sediul principal al Politehnicii Bucureşti va fi în municipiul Bucureşti, pe Bulevardul Splaiul Independenţei,iar în cadrul acesteia va funcționa Centrul Universitar Piteşti, cu sediul în municipiul Piteşti, judeţul Argeş, care va fi o structură fără personalitate juridică.

************
Pentru mai multe emisiuni de suflet, vizitează site-ul TRINITAS TV → https://www.trinitas.tv/
Abonează-te pentru a viziona emisiunile TRINITAS TV pe rețelele de socializare:
➥ Facebook: https://www.facebook.com/trinitastv
➥ Instagram: https://www.instagram.com/trinitastv
➥ TikTok: https://www.tiktok.com/@trinitas.tv
➥ SoundCloud: https://soundcloud.com/trinitastv

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!
Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.