Skip to main content

Noile Legi ale Educației se aplică din 3 septembrie

Fă misiune alături de noi! Abonează-te la canalul de YouTube TRINITAS TV, dând un simplu click aici: https://tinyurl.com/SUBSCRiv

************
Cele două legi ale învățământului, semnate de președintele Klaus Iohannis în data de 4 iulie, au fost publicate în Monitorul Oficial și vor fi aplicate după începerea anului școlar, din data de 3 septembrie. Astfel, începând de anul acesta, elevii din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a vor susține evaluări scrise la disciplinele „Limbă și comunicare, „Matematică și Științe”. Potrivit noii legi, elevii care vor să ocupe un loc la un anumit liceu, vor susține un examen de admitere, care nu coincide cu evaluarea națională obligatorie. La examenul de bacalaureat, este introdusă o probă de verificare a competențelor din profilul opus, printre acestea numărându-se și religia. Schimbările îi vizează și pe dascăli, care nu vor mai avea posibilitatea de a oferi meditații elevilor de la clasă. La nivel superior, legea educației aduce schimbări majore la nivelul studiilor doctorale. Perioada acestora s-a mărit de la 3 ani, la 4 ani, iar conducătorii de doctorat vor putea îndruma simultan opt studenți doctoranzi. Tot în învățământul universitar, se extinde învățământul dual, iar cei care studiază științele exacte vor avea acces la resurse educaționale internaționale. Noul regulament prevede că elevii vor putea folosi telefoanele mobile, în incinta școlilor, doar în anumite zone special destinate pentru acest lucru.

************
Pentru mai multe emisiuni de suflet, vizitează site-ul TRINITAS TV → https://www.trinitas.tv/
Abonează-te pentru a viziona emisiunile TRINITAS TV pe rețelele de socializare:
➥ Facebook: https://www.facebook.com/trinitastv
➥ Instagram: https://www.instagram.com/trinitastv
➥ TikTok: https://www.tiktok.com/@trinitas.tv
➥ SoundCloud: https://soundcloud.com/trinitastv

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!
Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.