Skip to main content

Numărul 3/mai-iunie al Revistei Chemarea Credinţei

A apărut numărul 3 al Revistei Chemarea Credinţei, dedicat sărbătorii Sfintelor Paști, dar și temelor Anului Omagial și Anului comemorativ din Patriarhia Română. Numărul pe mai-iunie debutează cu rubrica „Din înțelepciunea copiilor”, acolo unde Ana Iordan le transmite cititorilor, prin poezia „Scrisoare copilăriei mele”, gânduri de recunoștință pentru darul vieții. Revista continuă cu o poveste în versuri despre Praznicul Învierii Domnului. În paginile dedicate copiilor cu mâini îndemânatice, cei mici vor învăța să confecționeze puișori aurii din fire textile și să realizeze tablouri cu scris arhaic românesc. Noutatea acestui număr este rubrica „Integramă”. Fiecare integramă din numerele acestui an va fi dedicată unui sfânt tămăduitor fără de arginți. Primul joc de cuvinte ni-l descoperă pe Sfântul Ierarh Luca al Crimeei, pomenit de Biserica Ortodoxă în data de 11 iunie. După ce vor parcurge lumea povestirilor din Vechiul și din Noul Testament, cei mici, dar și cei mari, sunt invitați la cunoaştere prin jocul „Să fim eroi”, unde pot participa în acelaşi timp 2-4 jucători. Tot în acest număr, copiii fac cunoștință cu animale preistorice și pot afla cum este sărbătorită Învierea Domnului la sate. Următoarele articole sunt dedicate darului vieții și luptei pentru viață. Cititorii sunt invitați să descopere povestea lui Efrem, băiețelul care a refuzat să moară, dar și reportajul dedicat Marșului pentru viață 2024 din București. În continuare, sunt prezentați sfinții cinstiți la începutul verii: Bartolomeu, Cuviosul Onufrie, Prorocul Elisei și Apostolul Iuda, ruda Domnului. Colectivul redacțional vine și cu noi propuneri de lectură pentru copii. Recomandările pot fi găsite pe coperta 4 a revistei Chemarea Credinței.
Revista Patriarhiei Române pentru copii și familia creștină apare o dată la două luni și are rolul de a susține activitatea de cateheză din parohii, prezentând valorile credinței noastre într-un mod adaptat vârstei şi nivelului de înțelegere al copiilor.

Această emisiune este disponibilă doar prin generozitatea dumneavoastră! Intră pe donatii.trinitas.tv și ajută-ne să aducem lumina credinței în sufletele românilor de pretutindeni, făcând o donație pentru susținerea programelor noastre! Numele donatorilor vor fi pomenite la altarul Catedralei Patriarhale din București.

Abonează-te la canalul de YouTube TRINITAS TV, dând un simplu click aici.

Pentru mai multe emisiuni de suflet, vizitează site-ul TRINITAS TV
Abonează-te pentru a viziona emisiunile TRINITAS TV pe rețelele de socializare:
Facebook
Instagram
TikTok
SoundCloud
Telegram

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!
Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.