Skip to main content

Patriarhul României: „Domnul Iisus Hristos formează Apostoli pentru sfințirea popoarelor”

Biserica Ortodoxă s-a aflat în Duminica a doua după Rusalii, instituită, din anul 1992, ca Duminica Tuturor Sfinților Români, pentru a sublinia lucrarea Duhlui Sfânt în poporul român dreptmăritor. Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a explicat înțelesurile Evangheliei acestei duminici în cuvântul de învățătură ținut la Mănăstirea Ghighiu, din județul Prahova. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, împreună cu Preasfințitul Părinte Ieronim, Episcopul Daciei Felix, și cu Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal. Alături de ierarhi, la slujbă s-au rugat și tinerii participanți, zilele acestea, la ITO Ploiești 2024, dar și oficialități de stat și autorități județene. Evanghelia din Duminica a 2-a după Rusalii, a explicat Patriarhul României, ne vorbește despre chemarea la apostolat a ucenicilor Mântuitorului, o etapă a unui plan de mântuire a lumii prin care Domnul Iisus Hristos pregătește taina constituirii Bisericii Sale ca adunare a popoarelor în iubirea Sfintei Treimi. Totodată, Evanghelia ne arată cum îi alege Iisus pe primii Săi ucenici. Chemarea acestora la misiune de către Hristos a fost făcută prin cuvintele Lui pline de har.

Această emisiune este disponibilă doar prin generozitatea dumneavoastră! Intră pe donatii.trinitas.tv și ajută-ne să aducem lumina credinței în sufletele românilor de pretutindeni, făcând o donație pentru susținerea programelor noastre! Numele donatorilor vor fi pomenite la altarul Catedralei Patriarhale din București.

Abonează-te la canalul de YouTube TRINITAS TV, dând un simplu click aici.

Pentru mai multe emisiuni de suflet, vizitează site-ul TRINITAS TV
Abonează-te pentru a viziona emisiunile TRINITAS TV pe rețelele de socializare:
Facebook
Instagram
TikTok
SoundCloud
Telegram

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!
Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.