Skip to main content

Patriarhul României: „Pilda Întoarcerii Fiului Risipitor este o icoană a Tainei Pocăinței”

Biserica Ortodoxă s-a aflat astăzi în a doua duminică din Perioada Triodului, zi în care la Sfânta Liturghie a fost citit pasajul evanghelic ce relatează Întoarcerea Fiului Risipitor. Înțelesurile duhovnicești ale Evangheliei au fost explicate de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la finalul Sfintei Liturghii oficiate în Paraclisul istoric „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” al Reședinței Patriarhale. Mai întâi, Preafericirea Sa a subliniat că această pildă este, de fapt, o icoană a Tainei Pocăinței și ne arată esența iubirii părintești, smerite și milostive a Tatălui ceresc. În continuare, Părintele Patriarh Daniel a arătat că fiul mai tânăr a dorit să facă experiența libertății prin îndepărtarea de casa părintească, cerând și primind partea sa de avere.

Această emisiune este disponibilă doar prin generozitatea dumneavoastră! Intră pe donatii.trinitas.tv și ajută-ne să aducem lumina credinței în sufletele românilor de pretutindeni, făcând o donație pentru susținerea programelor noastre! Numele donatorilor vor fi pomenite la altarul Catedralei Patriarhale din București.

Abonează-te la canalul de YouTube TRINITAS TV, dând un simplu click aici.

Pentru mai multe emisiuni de suflet, vizitează site-ul TRINITAS TV
Abonează-te pentru a viziona emisiunile TRINITAS TV pe rețelele de socializare:
Facebook
Instagram
TikTok
SoundCloud
Telegram

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!
Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.