Skip to main content

Patriarhul României: „Starea spirituală a sufletului contează mai mult decât mulțimea faptelor bune”

Această emisiune este disponibilă doar prin generozitatea dumneavoastră! Intră pe donatii.trinitas.tv și ajută-ne să aducem lumina credinței în sufletele românilor de pretutindeni, făcând o donație pentru susținerea programelor noastre! Numele donatorilor vor fi pomenite la altarul Catedralei Patriarhale din București.

Evanghelia Duminicii a 22-a după Rusalii, a Bogatului nemilostiv și a săracului Lazăr, ne ajută să înțelegem legătura care există între viața pamântească a omului și viața de dincolo de mormânt a sufletului, a spus astăzi Patriarhul României, în cuvântul de învățătură ținut în Paraclisul istoric al Reședinței patriarhale. Sufletul omului, după ce se desparte de trup, merge fie în comuniunea drepților și a sfinților, fie în iad. O precizare care ne arată valoarea vieții omului pe pământ, a subliniat Preafericitul Părinte Daniel. Mai vedem din pericopa acestei zile că sufletul omului după moarte nu rămâne indiferent, ci că este conștient de starea în care află, deosebind raiul de iad. Evanghelia ne ajută, totodată, să înțelegem că există o dreptate a lui Dumnezeu, o lege a compensației.

Abonează-te la canalul de YouTube TRINITAS TV, dând un simplu click aici.

Pentru mai multe emisiuni de suflet, vizitează site-ul TRINITAS TV
Abonează-te pentru a viziona emisiunile TRINITAS TV pe rețelele de socializare:
Facebook
Instagram
TikTok
SoundCloud
Telegram

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!

2 comentarii

Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.