Skip to main content

Pedologia sau știința solului; Cultivarea de fructe și legume; Planta păianjen

Această emisiune este disponibilă doar prin generozitatea dumneavoastră! Intră pe donatii.trinitas.tv și ajută-ne să aducem lumina credinței în sufletele românilor de pretutindeni, făcând o donație pentru susținerea programelor noastre! Numele donatorilor vor fi pomenite la altarul Catedralei Patriarhale din București.

Pedologia, sau știința solului ne învață cum putem avea culturi productive și cum putem să transformăm solul într-un aliat care să servească interesului de a avea plante armonioase. Ce agricultor ar putea face treabă bună fără să cunoască proprietățile și secretele solului pe care vrea să-l cultive? Ce este important de știut și de unde e bine să ne informăm în acest sens, aflăm de la Mihail Dumitru, directorul științific al Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru pedologie, agrochimie și protecția mediului din București.

Știați că în comuna buzoiană Vernești cresc laolaltă pomi fructiferi diverși, precum și arbuști de fructe de pădure? Am aflat acest lucru de la familia Tudor, care cultivă cu dragoste și pasiune aceste plante, și care, cu pricepere, transformă roadele culese în dulcețuri, zacuscă, siropuri și tot ce ne-am mai putea imagina. Singurul lucru comun tuturor acestora este gustul irezistibil.

Dintre plantele prezentate de colaboratorii de la Grădina Botanică a Universității din București, planta păianjen este una ușor de cultivat și întreținut, numai bună pentru o persoană începătoare în tainele cultivării plantelor.

Abonează-te la canalul de YouTube TRINITAS TV, dând un simplu click aici.

Pentru mai multe emisiuni de suflet, vizitează site-ul TRINITAS TV
Abonează-te pentru a viziona emisiunile TRINITAS TV pe rețelele de socializare:
Facebook
Instagram
TikTok
SoundCloud
Telegram

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!
Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.