Skip to main content

Pericolul nevăzut – demența digitală

Invitat: Dr. Adina Baciu, cercetător, Institutul de Antropologie al Academiei Române

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!

Un comentariu

  1. Andrusca Alexandru

    Paradoxul, aparent, este ca aceasta emisiune este pe internet. De fapt nu tehnologia ca atare este nociva ci absenta unei etici a utilizarii ei, asa cum acesta nu este, de fapt, un paradox, ci informatie selectata, de un real interes.
    Problema aceasta trebuie privita in paralel cu evolutia consumerismului – exista aici o relatie simbiotica intre consumerism si tehnologie, fiecare din parti sprijinind pe cealalta.
    Putin cam dramatica abordarea, insa sunt de acord cu toate chestiunile discutate. Problema eticii apare, in unele cazuri, in momentul in care se constata primele efecte negative ale utilizarii incorecte. Acestea pot fi, din nefericire, evidentiate doar din exterior, adica de catre o alta persoana care este avizata. Rareori o persoana isi da singura seama de pericolul la care se expune petrecand prea mult timp in fata unui calculator, de exemplu.

Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.