Skip to main content

Pot primi taina Cununiei dacă nu sunt ortodox?

Pr. Dr. Vasile Gavrilă

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!

Un comentariu

  1. Maria, Suceava

    Nu. Nu pot primi Taina Cununiei dacă nu sunt ortodox. Da, pot primi Taina Cununiei prin trecerea la ortodoxie, prin primirea Sf. Botez și însușirea întregii învățături ortodoxe. Există astăzi o preocupare interconfesională pentru realizarea unității de credință, dar această unitate nu se poate face decât într un singur fel: întoarcerea tuturor la Biserica- mamă, la ortodoxie ( pr. Cleopa). Aceasta ne o spune și Sf. Apostol Pavel:” biserica este stâlpul și temelie a adevărului”. Aceasta o certifică și Mântuitorul atunci când zice:” cine nu intră pe ușa oilor ci sare pe aiurea este fur și tâlhar”. Persoanele care vor să se convertească trebuie să fie hotărâte, tranșante, să nu facă niciun compromis, altfel ajungem să fie jefuiți, bătuți, furați, cuprinși de păcate și lipsiți de mântuire. Dar zice Sf. Apostol Pavel mai departe:” ce știi tu femeie de se va mântui bărbatul tău”, iar Mântuitorul zice ( citez din memorie):” voi nu știți de unde veniți și unde mergeți, Eu știu că vin de la Tatăl și merg la Tatăl”. Noi nu știm nimic despre soarta noastră cea viitoare, mai ales despre cea veșnică. Astfel, cum nu știm că ne vom mântui prin iconomie dumnezeiască, este prea de nevoie să umblăm pe calea cea împărătească, calea adevărului, calea cea bătătorită de sfinți.
    Felicităm din toată inima pe fratele nostru musulman pentru hotărârea de a deveni ortodox. Astfel se face pe sine împlinitor albvoii lui Dumnezeu, care a zis:” și va fi o turmă și un păstor”.

Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.