Skip to main content

Preasfințitul Părinte Macarie. Maica Domnului – Maica noastră

Această emisiune este disponibilă doar prin generozitatea dumneavoastră! Intră pe donatii.trinitas.tv și ajută-ne să aducem lumina credinței în sufletele românilor de pretutindeni, făcând o donație pentru susținerea programelor noastre! Numele donatorilor vor fi pomenite la altarul Catedralei Patriarhale din București.

„Un sfânt părinte al Bisericii noastre a ajuns în extaz asemenea Sfântului Apostol Pavel până la al treilea cer. Și fiind în fața Tronului Dumnezeiesc s-a așteptat să o vadă acolo pe Maica Domnului, și nu a văzut-o. A întrebat pe îngerii slujitori care erau acolo: unde este Maica Domnului? Mă așteptam să o văd aici. Și i s-a răspuns: Maica Domnului este pe pământ, în valea plângerii, neîncetat printre copiii ei. Șterge lacrimile, alină suferințele, culege rugăciunile și apoi le înalță la Fiul ei. Și într-o clipă Maica Domnului a fost văzută în genunchi, înaintea Fiului său, cerând milă pentru pământenii căzuți: Fie-ți milă, Fiul meu, de toți cei care sunt pe pământ! Ai fost pe pământ, porți trupul acesta omenesc, știi prin câte ispite trec pământenii, fie-ți milă de ei și nu-i pedepsi! Miluiește-i și mântuiește-i pe aceștia! Aceasta este rugăciunea continuă a Maicii Domnului. Ea nu are altă dorință decât să ne ducă la Fiul ei. Să fim cu Fiul ei și aici, și în veșnicie.”

În această ediție vorbim cu Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord, despre cea mai populară persoană din perspectiva spiritualității creștine.

În această epocă a comunicării tehnologice toți avem o obsesie a popularității. Vrem să fim cât mai cunoscuți, căutăm notorietatea uneori cu orice chip. Nu o găsim. De obicei în lumea noastră mondenă, secularizată, persoanele cele mai cunoscute sunt cele care apar cel mai des pe ecranele televizoarelor, telefoanelor, ale calculatoarelor, și mai ales cele în jurul cărora se nasc controverse – portretul de vedetă astăzi.

Din perspectiva noastră creștină, „vedeta” – între ghilimele, desigur, este cu totul altfel. Și cea mai cunoscută persoană umană, care nu s-a perimat odată cu trecerea timpului, ci e mereu la fel, este Maica Domnului, Sfânta Fecioară Maria, cea care L-a născut pe Dumnezeu ca Om.

#PreasfintitulMacarie
#MaicaDomnului
#FecioaraMaria

Editor imagine: Mihaela Burlacu
Operator: Horia Ghimpa, Laurențiu Petcu
Regizor de montaj: Răzvan Răpeanu
Realizator: Remus Rădulescu

Abonează-te la canalul de YouTube TRINITAS TV, dând un simplu click aici.

Pentru mai multe emisiuni de suflet, vizitează site-ul TRINITAS TV
Abonează-te pentru a viziona emisiunile TRINITAS TV pe rețelele de socializare:
Facebook
Instagram
TikTok
SoundCloud
Telegram

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!
Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.