Skip to main content

Preasfințitul Timotei Prahoveanul: „Sfântul Grigorie Palama ne recomandă prietenia cu rugăciunea”

„Evanghelia vindecării paraliticului din Capernaum ne învață cât de importantă este prietenia, însă prietenia pe care ne-o propune Sfântul Ierarh Grigorie Palama este aceea cu rugăciunea” – a spus astăzi Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, în cuvântul de învățătură rostit la Catedrala patriarhală. Ierarhul a vorbit și despre sursele de lumină din viața noastră: de la candela care nu trebuie niciodată să se stingă, până la lumina faptelor pe care le facem și cea provenită din cunoașterea lui Dumnezeu. Să cerem și noi, a îndemnat Preasfinția Sa, asemenea marelui teolog isihast pomenit duminica aceasta, o fărâmă de lumină care să lumineze întunericul din noi.

Această emisiune este disponibilă doar prin generozitatea dumneavoastră! Intră pe donatii.trinitas.tv și ajută-ne să aducem lumina credinței în sufletele românilor de pretutindeni, făcând o donație pentru susținerea programelor noastre! Numele donatorilor vor fi pomenite la altarul Catedralei Patriarhale din București.

Abonează-te la canalul de YouTube TRINITAS TV, dând un simplu click aici.

Pentru mai multe emisiuni de suflet, vizitează site-ul TRINITAS TV
Abonează-te pentru a viziona emisiunile TRINITAS TV pe rețelele de socializare:
Facebook
Instagram
TikTok
SoundCloud
Telegram

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!
Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.