Skip to main content

Preotul românilor din South St. Paul, Minnesota

Această emisiune este disponibilă doar prin generozitatea dumneavoastră! Intră pe donatii.trinitas.tv și ajută-ne să aducem lumina credinței în sufletele românilor de pretutindeni, făcând o donație pentru susținerea programelor noastre! Numele donatorilor vor fi pomenite la altarul Catedralei Patriarhale din București.

În urmă cu 100 de ani, românii care ajungeau în Statele Unite ale Americii aveau un singur vis: să ajungă acasă cu 1000 de dolari ca să-și cumpere un petic de pământ. Lucrau pe malul râului Mississippi la niște abatoare unde erau plătiți cu 50 de cenți pe oră. 19 cenți se duceau pentru construirea unei biserici, pentru că românii care au venit în America să lucreze și-au construit propriul lăcaș de cult. Anul acesta, biserica cu hramul „Sfântul Arhidiacon Ștefan” din South St. Paul, Minnesota, a împlinit 99 de ani, iar în această ediție #secventetrinitas descoperim o lecție de istorie a românilor pe tărâm american.

Abonează-te la canalul de YouTube TRINITAS TV, dând un simplu click aici.

Pentru mai multe emisiuni de suflet, vizitează site-ul TRINITAS TV
Abonează-te pentru a viziona emisiunile TRINITAS TV pe rețelele de socializare:
Facebook
Instagram
TikTok
SoundCloud
Telegram

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!
Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Emisiuni recente