Skip to main content

Prof. Univ. Dr. Marian Preda. Universitatea și dinamica pieței forței de muncă

În această ediție a emisiunii #luminaceluinevazut vă propunem un subiect care ține de spațiul de interacțiune între universitate și piața forței de muncă. În ultimii 30 de ani există constatări numeroase din zona antropologiei și a sociologiei care vizează modificările din profilul angajatului și angajatorului de pe piața forței de muncă – un impact al tehnologiilor fără precedent asupra tuturor aspectelor vieții noastre. Pe de altă parte este universitatea, ca instituție cu o expertiză și cu o experiență de secole în materie de predare, de învățare, de cunoaștere și de dezvoltare umană și culturală.
În ultima vreme, aceste două sfere se întâlnesc într-o manieră destul de tensionată, pentru că piața forței de muncă solicită diverse specializări și diverse profiluri de angajați, iar universitatea, într-un fel, ar trebui să țină – poate nu 100% – cont de toate aceste cerințe ale pieței și pentru faptul că există o zonă a educației clasice care n-ar trebui să lipsească din arhitectura personalității oricărui absolvent al unei instituții de învățământ superior.
Cum se împacă, cum colaborează, cât de mult se ascultă una pe cealaltă și în ce măsură putem gândi forme de cooperare mai bune în viitor, aflăm de la Prof. Univ. Dr. Marian Preda, rectorul Universității din București.

Această emisiune este disponibilă doar prin generozitatea dumneavoastră! Intră pe donatii.trinitas.tv și ajută-ne să aducem lumina credinței în sufletele românilor de pretutindeni, făcând o donație pentru susținerea programelor noastre! Numele donatorilor vor fi pomenite la altarul Catedralei Patriarhale din București.

Abonează-te la canalul de YouTube TRINITAS TV, dând un simplu click aici.

Pentru mai multe emisiuni de suflet, vizitează site-ul TRINITAS TV
Abonează-te pentru a viziona emisiunile TRINITAS TV pe rețelele de socializare:
Facebook
Instagram
TikTok
SoundCloud
Telegram

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!
Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.