Skip to main content

Proiect de sprijin pentru integrare, educație și incluziune socială a refugiaților ucraineni

Fă misiune alături de noi! Abonează-te la canalul de YouTube TRINITAS TV, dând un simplu click aici: https://tinyurl.com/SUBSCRiv

************
Fundaţia World Vision România va derula proiectul „StarShield – sprijin pentru integrare, educaţie şi incluziune socială a refugiaţilor ucrainieni”, în parteneriat cu Asociaţia Română de Literaţie şi cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund România, program finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Potrivit unui comunicat de presă, scopul proiectului este acela de a oferi servicii integrate de înaltă calitate, adaptate nevoilor specifice ale elevilor ucraineni refugiaţi, în vederea facilitării procesului de integrare şi adaptare în mediul educaţional din România, având în vedere că provocările cu care se confruntă refugiaţii ucraineni în procesul lor de integrare sunt diverse şi complexe. Printre obiectivele principale ale proiectului se numără îmbunătăţirea gradului de incluziune socială a 75 de elevi refugiaţi ucrainieni prin activităţi de consiliere psihologică, dezvoltare personală şi educaţie non-formală, precum şi dezvoltarea abilităţilor specifice în lucrul cu persoane vulnerabile pentru 45 de cadre didactice, prin intermediul unui program acreditat de formare şi consiliere parentală, profesională şi juridică pentru 45 adulţi ucrainieni. „StarShield” reprezintă un efort comun pentru a aduce o schimbare pozitivă în viaţa refugiaţilor ucrainieni din România. Prin educaţie şi sprijin, se dorește să se construiască o comunitate în care diversitatea este preţuită şi respectată, unde fiecare copil are şansa de a-şi dezvolta la maxim potenţialul.

************
Pentru mai multe emisiuni de suflet, vizitează site-ul TRINITAS TV → https://www.trinitas.tv/
Abonează-te pentru a viziona emisiunile TRINITAS TV pe rețelele de socializare:
➥ Facebook: https://www.facebook.com/trinitastv
➥ Instagram: https://www.instagram.com/trinitastv
➥ TikTok: https://www.tiktok.com/@trinitas.tv
➥ SoundCloud: https://soundcloud.com/trinitastv

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!
Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.