Skip to main content

Reeducare și represiune în comunism

În această ediție a emisiunii #CredințășiCultură, discutăm despre o carte foarte recent apărută, lansată la Târgul de carte Gaudeamus din acest an. Este o carte pe care, dacă o veți găsi și citi, veți avea o revelație, în același timp neagră și întemeietoare, legată de adevărul consumat în istoria noastră relativ recentă. Este vorba despre paranteza ororilor comuniste din istoria țării noastre, despre ceea ce s-a numit reeducare, o formă monstruoasă de intruziune ideologică în mintea și sufletul celor arestați de comuniști. Este vorba despre represiunea pe care comunismul, prin reprezentanții săi atroce, securitatea și alte instituții, a exercitat-o asupra oamenilor care gândeau liber și nu au renunțat să gândească liber, motiv pentru care au fost aruncați în închisori. Cartea se numește „Reeducare și represiune în comunism” și aparține distinsului istoricului Dragoș Ursu, care ne va oferi, pe parcursul acestui dialog, explicații întemeietoare legate de această istorie recentă.

#Reeducare, #Represiune, #Comunism, #ÎnchisoareaAiud, #LibertateDeGândire

Această emisiune este disponibilă doar prin generozitatea dumneavoastră! Intră pe donatii.trinitas.tv și ajută-ne să aducem lumina credinței în sufletele românilor de pretutindeni, făcând o donație pentru susținerea programelor noastre! Numele donatorilor vor fi pomenite la altarul Catedralei Patriarhale din București.

Abonează-te la canalul de YouTube TRINITAS TV, dând un simplu click aici.

Pentru mai multe emisiuni de suflet, vizitează site-ul TRINITAS TV
Abonează-te pentru a viziona emisiunile TRINITAS TV pe rețelele de socializare:
Facebook
Instagram
TikTok
SoundCloud
Telegram

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!
Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Centenarul Patriarhiei Romane