Skip to main content

Referendumul pentru definirea căsătoriei

Invitat: Cătălin Sturza, publicist

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!

3 comentarii

 1. Paşca Ionel DAN

  Foarte interesantă, profundă şi „luminoasă” emisiune. Cred că cine un pic de bun simţ este edificat cu privire la ceea ce are de făcut la referendum…
  Aş avea şi eu o propunere, care a încolţit de muuuuuuuuult timp în inima mea, dar mi-am zis că e utopică şi chiar acum mă gândesc să nu fie prea îndrăzneaţă(?)…
  Este vorba despre faptul că atât de mult mi-aş dori, ca… măcar din când în când, uneori, să invitaţi şi câte un preot catolic.. la dezbateri de acest fel. De exemplu simt din adâncul inimii că aţi avea atâtea lucruri bune de împărtăşit telespectatorilor, dacă aţi avea ca invitat pe părintele Francisc Doboş. Precizez că nu mă gândesc nici pe departe la discuţii contradictorii, la polemică, ci la aspecte, idei şi adevăruri de credinţă pe care cele două mari biserici le au în comun şi ar avea darul de a-i întări şi mai mult pe credincioşii ambelor biserici, aşa cum simţim în această perioadă că trebuie să facem un front comun, să dăm mărturie puternică împotriva aberaţiilor sodomice şi lipsite de scrupule ale instituţiilor neomarxiste şi liber-cugetătoare, tot mai agresive faţă de cultura tradiţională europeană în care ne-am format ca popor. Cu respect şi stimă..

 2. Gabriela

  Buna ziua! Multumim domnule Banescu si invitatului dumneavoastra pentru emisiune si multumim Trinitas Tv pentru minunatele transmisii de la pelerinajul de la Iasi. Noi cei care mergem la slujba Duminica pentru Cuvantul lui Dumnezeu si pentru Daruri am apreciat foarte mult indemnul mitropolitului Teofan sa mergem la referendum „rugati” si exact asa am mers, daca ruga noastra nu s-a indeplinit nu inseamna ca Dumnezeu nu a auzit ruga noastra…rabdare, rabdare, rabdare spunea un parinte mult iubit de acest popor. De asemenea multumim mitropolitului Teofan pentru iertarea ceruta in numele Bisericii, noi cei care mergem la slujba pt Cuvantul lui Dumnezeu si pentru Daruri eram in asteptarea acestui mesaj!!!
  In ceea ce priveste noile legi europene cu privire la libertatea de gen la noi nu cred ca vor putea fi luate in serios …in engleza poti sa fi putin confuz cu privire la neutrul „it” care poate fi pisica, masina, drum etc. si atunci sa-ti inregistrezi copilul ca animal sau ca object….dar in Romana lucrurile sunt putin Mai clare pentru ca in categoria substantivelor neutre intra acele lucruri, obiecte NEINSUFLETITE, sa vedem cum aranjeaza in pagina legiutorul roman noul certificat de nastere, fiinta nascuta vie sau moarta, sex masculin, feminin, neinsufletit????
  Se vedem cine isi declara copilul viu neinsufletit si ce zice preotul cand mergi sa botezi copilul, sau mai nou pe la televizor zilele astea sa-l crestinezi, il boteaza sau il ingroapa la alegerea ta ca parinte??? Deci totul este ridicol….mergi romane la impartasanie ca e gratis chiar daca auzi pe la televizor altfel si o sa-ti fie Cuvantul curat in cap si in suflet. Cine a inteles cat de clara era intrebarea a votat pentru Dumnezeu si Om nu pentru un partid sau altul. Cel care a fost confuz a stat acasa, in cazul lui libertatea de gen si-a intrat deja in drepturi. Doamne ajuta!

 3. Gabriela

  M, F – or X? New Yorkers are to be given the option of choosing a third gender on their birth certificates, under legislation that passed in the city on Wednesday.
  Este vorba de miercuri 12 Septembrie 2018.
  New York becomes one of a handful of US jurisdictions that have officially recognized people’s non-binary genders – those who identify with more than one gender, or none at all – through birth certificates. California and Washington state have made similar moves.

  Johnson said the city was sending an important message of acceptance amid a spike in violence against transgender people. On a practical level, people whose official documents don’t match how they present themselves can encounter difficulties with a host of bureaucratic tasks that require identification.

  “It gives that individual a level of internal comfort, a level of safety that they’re going to be OK when they’re in average, everyday situations not to be harassed and not to be questioned,” he said.
  The gender listed on driver’s licenses and other official IDs is typically based on the birth certificate.

  The “X” designation will also be used for babies who are determined at birth to be intersex.

  Ceea ce nu se intelege prea bine este cum te ajuta X din certificatul de nastere in eventualele hartuiri de zi cu zi.
  In Germania au ales exprimarea inter- sau divers.

Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Emisiuni recente