Skip to main content

Restituiri. Ion Barnea: Altarul paleocreștin

La Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului a văzut lumina tiparului lucrarea de doctorat a istoricului și arheologului Ion Barnea: Altarul paleocreștin. Publicată în limba greacă în anul 1940 la Atena, a fost acum revizuită și tradusă în limba română sub îndrumarea cercetătorului Cătălin Ștefan Popa. „Lucrarea lui Ion Barnea este o fericită îmbinare a surselor scrise, din perioada creștinismului timpuriu, cu cele arheologice, dovedind excelența autorului atât în privința literaturii patristice, cât și în culegerea și interpretarea materialului arheologic. Deși este o lucrare documentată și elaborată cu puțin înainte de jumătatea secolului al XX-lea, iar cercetarea în domeniu, evident, a avansat, lucrarea își dovedește utilitatea în primul rând pentru că apare în premieră în limba română, iar în al doilea rând pentru că oferă o introducere aplicată în problematica istorică a unei teme primordiale de liturgică creștină.” – aflăm de la editorul Cătălin Ștefan Popa, în prefața volumului.

Această emisiune este disponibilă doar prin generozitatea dumneavoastră! Intră pe donatii.trinitas.tv și ajută-ne să aducem lumina credinței în sufletele românilor de pretutindeni, făcând o donație pentru susținerea programelor noastre! Numele donatorilor vor fi pomenite la altarul Catedralei Patriarhale din București.

Abonează-te la canalul de YouTube TRINITAS TV, dând un simplu click aici.

Pentru mai multe emisiuni de suflet, vizitează site-ul TRINITAS TV
Abonează-te pentru a viziona emisiunile TRINITAS TV pe rețelele de socializare:
Facebook
Instagram
TikTok
SoundCloud
Telegram

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!
Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.