Skip to main content

Romfilatelia marchează Anul „Ciprian Porumbescu”

Fă misiune alături de noi! Abonează-te la canalul de YouTube TRINITAS TV, dând un simplu click aici: https://tinyurl.com/SUBSCRiv

************
Romfilatelia introduce în ciruculație, mâine, emisiunea Anul „Ciprian Porumbescu”, alcătuită dintr-un timbru cu valoarea nominală de 9 Lei, o coliță dantelată având timbrul cu valoarea nominală de 34 Lei și un plic „prima zi”. Emisiunea de mărci poștale a fost realizată în colaborare cu Muzeul Național al Bucovinei și Arhivelor Naționale ale României din Suceava și va fi disponibilă, de joi, în rețeaua magazinelor Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul online de pe romfilatelia.ro.
Ciprian Porumbescu a fost unul dintre cei mai faimoși compozitori ai timpului său. Printre cele mai cunoscute lucrări se înscriu „Baladă pentru vioară și orchestră” op. 29, opereta „Crai Nou” (prima operetă românească), cântecul patriotic „Pe-al nostru steag e scris Unire” (imnul actual al Albaniei), „Trei culori” (fost imn al României). Între cele peste două sute de compoziții se mai înscriu Serenadă, La malurile Prutului, Altarul Mănăstirii Putna, Inimă de român, Odă ostașilor români. Anul acesta, aniversăm 170 de ani de la nașterea sa și comemorăm 140 de ani de la moarte.

************
Pentru mai multe emisiuni de suflet, vizitează site-ul TRINITAS TV → https://www.trinitas.tv/
Abonează-te pentru a viziona emisiunile TRINITAS TV pe rețelele de socializare:
➥ Facebook: https://www.facebook.com/trinitastv
➥ Instagram: https://www.instagram.com/trinitastv
➥ TikTok: https://www.tiktok.com/@trinitas.tv
➥ SoundCloud: https://soundcloud.com/trinitastv

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!
Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.