Skip to main content

Sfânta Cuvioasă Maria Egipteanca – drumul de la păcat la sfințenie

Duminica aceasta, a V-a a Postului Mare, a fost închinată de Părinții Bisericii Sfintei Maria Egipteanca, atât pentru a sublinia importanța exemplului vieții ascetice a acesteia, cât și pentru a ne pregăti pentru ultima parte a Păresimilor. În cântările Triodului, sfânta este numită „înger în trup”, deoarece şi-a răstignit patimile trupeşti şi a ajuns la învierea sufletului din moartea păcatului. Din viaţa acesteia, aflăm că locul nevoinţei Cuvioasei se află pe amplasamentul actual al Schitului Românesc de la Iordan, locul unde Sfântul Cuvios Ioan Iacob a slujit ca egumen, locul istoric unde Mântuitorul a primit Botezul, și, în același timp, locul în care Profetul Ilie a fost înălţat la ceruri într-un car de foc. Despre însemnările Sfântului Cuvios Ioan Iacob de la Neamț despre Sfânta Cuvioasă Maria Egipteanca a vorbit pentru TRINITAS TV Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Această emisiune este disponibilă doar prin generozitatea dumneavoastră! Intră pe donatii.trinitas.tv și ajută-ne să aducem lumina credinței în sufletele românilor de pretutindeni, făcând o donație pentru susținerea programelor noastre! Numele donatorilor vor fi pomenite la altarul Catedralei Patriarhale din București.

Abonează-te la canalul de YouTube TRINITAS TV, dând un simplu click aici.

Pentru mai multe emisiuni de suflet, vizitează site-ul TRINITAS TV
Abonează-te pentru a viziona emisiunile TRINITAS TV pe rețelele de socializare:
Facebook
Instagram
TikTok
SoundCloud
Telegram

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!
Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Centenarul Patriarhiei Romane