Skip to main content

Sfânta Muceniță Filofteia de la Curtea de Argeș – 7 decembrie

Sfânta Muceniță Filofteia de la Curtea de Argeș s-a născut într-o cetate din sudul Dunării în anul 1206. Familia sa era creștină, mama Filofteei având o evlavie și o bunătate deosebită, virtuți în care și-a educat și preaiubita fiică. Din nefericire, mama Filofteei a trecut la Domnul pe când aceasta era încă tânără.

Tatăl Filofteei, creștin cu numele, dar sufocat de grijile lumești, s-a recăsătorit cu o femeie care nu aprecia faptul că tânăra fată mergea la Biserică și făcea milostenie. A făcut de altfel tot ce i-a stat în putință pentru a-i întoarce tatăl împotriva ei. Între datoriile pe care Filofteea le avea se număra și aceea de a duce hrană tatălui ei la câmp. Filofteea oferea o parte din bucate săracilor, lăsându-și în mai multe rânduri tatăl nesăturat. Când i-a reproșat soției acest fapt, ea l-a întors și mai mult împotriva fiicei sale. A hotărât să o urmărească. A văzut-o cum hrănea săracii din hrana ce i se cuvenea lui și mâniindu-se demonic a aruncat securea spre tânăra copilă provocându-i o rană severă la picior. Filofteea și-a dat sufletul în mâinile Domnului.

Prin rânduială de sus tatăl nu a putut să o ia din acel loc. Mai mult, pentru mijlocirile Sfintei Filofteia, Bunul Dumnezeu a rânduit ca aceasta să fie depusă într-o biserică din Curtea de Argeș. În acest loc, de peste opt sute de ani, ocrotește pe cei care îi cer ajutorul practicând ca și ea virtutea creștină a iubirii milostive.

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!
Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.