Skip to main content

Sfânta Muceniță Filofteia de la Curtea de Argeș – 7 decembrie

Sfânta Muceniță Filofteia de la Curtea de Argeș s-a născut într-o cetate din sudul Dunării în anul 1206. Familia sa era creștină, mama Filofteei având o evlavie și o bunătate deosebită, virtuți în care și-a educat și preaiubita fiică. Din nefericire, mama Filofteei a trecut la Domnul pe când aceasta era încă tânără.

Tatăl Filofteei, creștin cu numele, dar sufocat de grijile lumești, s-a recăsătorit cu o femeie care nu aprecia faptul că tânăra fată mergea la Biserică și făcea milostenie. A făcut de altfel tot ce i-a stat în putință pentru a-i întoarce tatăl împotriva ei. Între datoriile pe care Filofteea le avea se număra și aceea de a duce hrană tatălui ei la câmp. Filofteea oferea o parte din bucate săracilor, lăsându-și în mai multe rânduri tatăl nesăturat. Când i-a reproșat soției acest fapt, ea l-a întors și mai mult împotriva fiicei sale. A hotărât să o urmărească. A văzut-o cum hrănea săracii din hrana ce i se cuvenea lui și mâniindu-se demonic a aruncat securea spre tânăra copilă provocându-i o rană severă la picior. Filofteea și-a dat sufletul în mâinile Domnului.

Prin rânduială de sus tatăl nu a putut să o ia din acel loc. Mai mult, pentru mijlocirile Sfintei Filofteia, Bunul Dumnezeu a rânduit ca aceasta să fie depusă într-o biserică din Curtea de Argeș. În acest loc, de peste opt sute de ani, ocrotește pe cei care îi cer ajutorul practicând ca și ea virtutea creștină a iubirii milostive.

Ți-a plăcut?

Dacă ai o sugestie, o recomandare sau orice alt gând, te rugăm scrie-ne, distribuie sau apreciază-ne.

comment iconScrie comentariu
Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Emisiuni recente