Skip to main content

Simpozion dedicat Sfinților Martiri Brâncoveni la Brașov

Fă misiune alături de noi! Abonează-te la canalul de YouTube TRINITAS TV, dând un simplu click aici: https://tinyurl.com/SUBSCRiv

************
La biserica „Schimbarea la Față”, din Brașov, s-a desfășurat ieri, în ziua de prăznuire a Sfinților Martiri Brâncoveni, simpozionul „Sfântul Constantin Brâncoveanu și Brașovul”. În cadrul întâlnirii au fost susținute mai multe prelegeri, în care a fost subliniată legătura Sfântul Constantin Brâncoveanu cu Brașovul, atât din punct de vedere istoric, cât și cultural și artistic. În deschidere, gazda evenimentului, Părintele Eugen Comșulea, parohul bisericii Schimbarea la Față, le-a vorbit participanților despre contextul organizării acestui eveniment. Părintele Protopop Gheorghe Dănuț Benga a adus în atenție relațiile Sfântului Constantin Brâncoveanu cu Brașovul și ctitoriile acestuia din Ardeal. Părintele Sebastian Pârvu, Directorul Muzeului Primei Școli Românești din Brașov, a prezentat cele 7 Hrisoave domnești emise de Sfântul Constantin Brâncoveanu pentru Biserica Sfântul Nicolae din Brașov, 6 dintre aceastea fiind păstrate în arhiva Muzeului. De asemenea a fost evocată importanța culturii brâncovenești în istoria neamului nostru. La sfârșitul Simpozionului a fost recitată Balada Brâncovenilor.

************
Pentru mai multe emisiuni de suflet, vizitează site-ul TRINITAS TV → https://www.trinitas.tv/
Abonează-te pentru a viziona emisiunile TRINITAS TV pe rețelele de socializare:
➥ Facebook: https://www.facebook.com/trinitastv
➥ Instagram: https://www.instagram.com/trinitastv
➥ TikTok: https://www.tiktok.com/@trinitas.tv
➥ SoundCloud: https://soundcloud.com/trinitastv

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!
Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.