Skip to main content

Stagiu de pregătire în iconografie la Mănăstirea Godoncourt, Franța

Patru studente de la secția Artă Sacră a Facultății de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iași sunt prezente timp de 3 luni la Mănăstirea Godoncourt, Franța, pentru aprofundarea noțiunilor teoretice și practice cu privire la iconografia și arta bizantină. Stagiul se desfășoară cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Iosif, Mitropolitul orthodox roman al Europei Occidentale și Meridionale, și a Preasfințitului Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, în urma unei bune colaborări între Mănăstirea Godoncourt și Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași.
În această perioadă, studentele vor participa, în Franța, la mai multe expoziții și ateliere demonstrative. Un astfel de eveniment va avea loc la mănăstirea Godoncourt în perioada 8–10 septembrie, în cadrul Festivalului de Artă Sacră „Muzică și icoană – expresie ale frumuseții și credinței”. Pentru buna desfășurare a acestor activități, mănărtirea Godoncourt primește ajutor constant din partea Departamentului pentru românii de pretutindeni.

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!
Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Emisiuni recente