Skip to main content

Totalitarismul – anularea distincției dintre bine și rău

Dialogul de astăzi îl consacrăm unei noțiuni care corespunde unei realități ce a marcat omenirea în secolul XX: totalitarismul. Ideea de totalitarism a apărut în mințile contaminate de ideologie și, așa cum știm, o minte posedată de ideologie este o minte care începe să săvârșească răul sub diverse forme. Totalitarismul este un fenomen relativ nou, apărut în secolul XX, și poate fi descris foarte pe scurt ca o viziune în care noțiunile de bine și rău sunt răsturnate, inițial suspendate, iar apoi realmente anulate. Monstruozitățile care au decurs din totalitarismele secolului XX – socialismul, comunismul și fascismul – vor rămâne pentru totdeauna în memoria umanității ca cele mai odioase agresiuni la adresa persoanei umane. Avem deosebita plăcere să îl avem alături de noi în dialogul de astăzi pe domnul Daniel Uncu, intelectual rafinat și om de cultură conservator.

Această emisiune este disponibilă doar prin generozitatea dumneavoastră! Intră pe donatii.trinitas.tv și ajută-ne să aducem lumina credinței în sufletele românilor de pretutindeni, făcând o donație pentru susținerea programelor noastre! Numele donatorilor vor fi pomenite la altarul Catedralei Patriarhale din București.

Abonează-te la canalul de YouTube TRINITAS TV, dând un simplu click aici.

Pentru mai multe emisiuni de suflet, vizitează site-ul TRINITAS TV
Abonează-te pentru a viziona emisiunile TRINITAS TV pe rețelele de socializare:
Facebook
Instagram
TikTok
SoundCloud
Telegram

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!
Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.