Skip to main content

„Adorația magilor” – Leonardo da Vinci. Artă și epifanie

Dialogul pe care vi-l propunem astăzi este unul, prin natura lui, dar și prin conținutul lui, foarte frumos, întrucât gravitează în jurul unei capodopere a artei universale: este vorba de un celebru tablou al marelui Leonardo da Vinci, un tablou pictat în 1481, la sfârșitul secolului al XV-lea, o capodoperă care se află la extraordinarul muzeu în galeriile Uffizi din Florența.

Invitatul nostru este un om rafinat, a cărui cultură ramificată presupune mai multe straturi de cunoaștere în domeniile în care este deja doctor: Domnul Luigi Bambulea, un tânăr om de cultură, care impresionează prin erudiția sa, prin angajarea sa foarte fertilă în domeniile pe care le stăpânește: filologie, teologie și istoria artei.

Domnul Luigi Bambulea a dedicat relativ recent o carte intitulată „Artă și Epifanie”, cu subtitlul explicativ „Construcție, discurs și viziune în Adorația Magilor”. Acesta este titlul tabloului despre care vorbim astăzi, inspirat de Evanghelia Sfântului Evanghelist Matei, unde se relatează venirea la Betleem a celor trei magi.

#RugăciuneaInimii #FlorinCaragiu #rugăciune #credintasicultura

Această emisiune este disponibilă doar prin generozitatea dumneavoastră! Intră pe donatii.trinitas.tv și ajută-ne să aducem lumina credinței în sufletele românilor de pretutindeni, făcând o donație pentru susținerea programelor noastre! Numele donatorilor vor fi pomenite la altarul Catedralei Patriarhale din București.

Abonează-te la canalul de YouTube TRINITAS TV, dând un simplu click aici.

Pentru mai multe emisiuni de suflet, vizitează site-ul TRINITAS TV
Abonează-te pentru a viziona emisiunile TRINITAS TV pe rețelele de socializare:
Facebook
Instagram
TikTok
SoundCloud
Telegram

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!
Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.