Skip to main content

Bolnița Mănăstirii Bistrița, județul Vâlcea

Pe malurile liniștite ale râului Bistrița, într-un loc încărcat de istorie și spiritualitate, se înalță Mănăstirea Bistrița și biserica bolniței, mărturii ale vechimii și frumuseții arhitecturale din timpurile trecute. Cu o istorie ce se întinde înapoi în timp până în jurul anilor 1490, mănăstirea se încadrează printre străvechile vetre monahale vâlcene. Biserica constituie cea mai veche bolniță atestată documentar din Țara Românească. Ridicată între anii 1520 și 1521 de către familia boierilor Craiovești, această construcție impresionează prin simplitatea și eleganța sa.

Editor imagine: pr. Ionuț Paragină-Vasile
Operator: Mircea Constantinescu
Producător: arhid. Eugen Buchiu
Realizator: Mihai Păun

Această emisiune este disponibilă doar prin generozitatea dumneavoastră! Intră pe donatii.trinitas.tv și ajută-ne să aducem lumina credinței în sufletele românilor de pretutindeni, făcând o donație pentru susținerea programelor noastre! Numele donatorilor vor fi pomenite la altarul Catedralei Patriarhale din București.

Abonează-te la canalul de YouTube TRINITAS TV, dând un simplu click aici.

Pentru mai multe emisiuni de suflet, vizitează site-ul TRINITAS TV
Abonează-te pentru a viziona emisiunile TRINITAS TV pe rețelele de socializare:
Facebook
Instagram
TikTok
SoundCloud
Telegram

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!
Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.